Ne place sa credem ca invatam din greselile din trecut dar de fapt asteptam clipa in care viata ne va pune din nou la test si vom face din nou acelasi greseala.Pacea din lume e temporara. Un nou Hitler se poate naste oricand si poate ajunge din nou la putere datorita persoasiuniiNu putem decat sa asistam la prabusirea lumii si a noastra cu ea
Sa nu se uite ceea ce a fost.De aceea sunt si lagarele de exterminare acum muzee, ca sa vezi si sa nu uiti si sa repeti greseala. Daca mergi la Austchwitz si vezi documentele, filmele, urmele ce au ramas de atunci, iti dai seama ce a insemnat holocaustul si exterminarea in masa a unei natii! Tendintele de sovinism si discriminare trebuiesc acum starpite din fasa!
Pai se repeta? Ca daca nu s-a repetat ar trebui sa scrii sa nu se repete, fara "mai". Nu s-a repetat pana acum asa ca mai bine ne orientam atentia catre alte pericole.
Pff... sa educam copiii si nu numai -despre tot ce inseamna si a insemnat Holocaustul. Sa i fortam sa citeasca si sa vada filme despre Holocaust Cam dur, dar totusi poate i-am face sa inteleaga. Eu am fost educata inca de mica, si mi s-a povestit de Holocaust, mai ales bunicii din partea mamei care au scapat dintr-un lagar (fiind amandoi evrei) iar parintii lor au murit la Auschwitz.
Si daca nu se uita ii doare in fund pe multi.Generatiile sunt tot mai violente.Are dreptate Sensei, daca se da o baza legala descatusarii animalismului, muti chiar si pe masa o vor omora. Ce holocaust mai actual vreti, cand o societate intreaga se indobitoceste prin lipsa unei educatii adecvate, prin pauperizare tot mai accentuate, prin accesul greoi la medicamente, prin lipsa unui loc de munca, prin lipsa de orizont a tinerei generatii etc?
Nu poate fi facut nimic. Oamenii au fost animale mereu. Nu s-au schimbat si nu se vor schimba niciodata. Chiar si acum se intimpla atrocitati, chiar si acum exista oameni care schingiuiesc si ucid alti oameni. In momentul in care oamenii isi pot da friu liber rautatii, o fac fara remuscari. Majoritatea oamenilor sint brute, putini sint cei care au cu adevarat constiinta si simt compasiune, iar acestia putini sint considerati slabi pentru ca sint buni si se profita de ei si sint calcati in picioare.