Incearca sa citesti carti in care e vorba despre copii de varste apropiate de a ta. Uite cateva sugestii:
- "Anii magariilor", de Branko Ćopić (o sa mori de ras citind-o)
- "Stalky & Co", de Rudyard Kipling (pentru ca nu ma pot abtine sa-ti recomand carti care te fac sa razi cu lacrimi)
- "Cismigiu et comp.", de Grigore Popescu Bajenaru, un roman cu mult umor despre viata de licean intre cele doua Razboaie Mondiale
- "Micul lord", de Frances Hodgson Burnett, e un roman aproape la fel de scurt ca o nuvela si emotionant de la cap la coada, absolut imposibil sa nu-ti placa.
- "Cuore", de Edmondo de Amicis, un roman cu si despre copii, in care fiecare capitol e o poveste in sine.
- "Morcoveaţă", de Jules Renard, un roman scurt despre un copil pistruiat cu tot felul de probleme
- "Doi ani de vacanta", de Jules Verne, e un roman ceva mai lung, dar cred ca te-ar prinde lectura destul de tare ca sa o citesti pana la sfarsit. E vorba despre niste copii care naufragiaza pe o insula si reusesc sa se descurce singuri
- "Ultima poveste", de Radu Tudoran, e si ea o lectura captivanta despre niste copii care se maturizeaza in timpul razboiului.
- "Gelsomino in tara mincinosilor", de Gianni Rodari, o lectura usoara si amuzanta
Buna ai pute-a sa citesti:
Hagi Tudose
Amintiri din copilarie
Craiasa Zapezii
Tovarasii de drum
"Insula misterioasă" de Jules Verne
"Omul invizibil" de H. G. Wells
"Poveste de Crăciun" de Charles Dickens
"Căpitan la 15 ani" de Jules Verne
etc.
Buna si eu sunt in a 6a si eu iti recomand :Ocolul lumii in 80 de zile, Ciresarii, La medeleni, Singur pe lume, Robinson Crusoe.
Ciresarii;
Jurnalele lui Stefan;
Jurnalele vampirilor;
Cercul secret;
Fetele Gallegher;
Sau niste povesti... Adica na nu neaparat o carte ca daca citesc o poveste [ sau ceva de genu adica mai scurte ] pot sa citesc mai multe si am si timp ca o carte nu stiu daca o citesc ca eu nu sunt asa genu care sa-mi placa sa citesc [ adica invat bine dar nu-mi place sa citesc
Depinde poti citi Aminitiri din Copilarie, Basme, Hanul Ancutei! Crede-ma sunt bune, si eu am trecut prin cls a6a si-ti vor trebuii!
Poti citi:insemnarile unei pustoaice, poveste de craciun sau tabara
Insemnarile unei pustoaice am citit-o Volumul 1, dar mersii oricum :*
Buna si eu sunt in clasa a 6 a si vreau sa citesc Craciunul lui Poirot de Agatha Christie. Iti recomand si tie sa citesti carti scrise de Agatha de ex Crima din Orient Express sau Crima din Mesopotamia, nu o sa te plictisesti
RalucutzaFarmer întreabă: