Ambele, la greu. Depinde ce iti place, IS se axeaza mai mult pe partea de automatizare din anul 3( robotei, arduino etc ), iar la CTI se face programare la greu. De precizat e ca "historically" la IS se intra mai usor un pic, dar ambele is foarte grele daca le faci la poli la Bucuresti. Eu am fost la IS, iar in anul 3 a trebuit sa renunt pentru ca am dezvoltat o boala pe baza de stres.
Mergi acolo doar daca adori programarea, esti foarte bun la mate si fizica, ai rezistenta mare la stres, si vrei sa sacrifici 4 ani pentru a te scalda in bani dupa.
Succes, daca te decizi sa mergi, sper sa reusesti sa intri si mai ales sa termini!
Nu stiu exact ce sa aleg.In liceu nu prea am facut info, dar ma pricep la mate si fizica...Din cate am inteles, la programare, te ia de la zero, nu?
Asa eram eu cand am intrat. Luasem 10 in bac la mate si 9 la fizica ( mecanica/termodinamica).
La programare te ia de la zero, da, dar doar metaforic vorbind, pentru ca dupa 4 cursuri deja ajungi la pointeri iar apoi la alocare dinamica, structuri, si toate minunatiile. Si daca inveti foarte foarte mult intre cursuri, teoria invatata nu are efectiv timp sa se aseze cum trebuie in mintea ta a.i sa poti lucra cum trebuie la laboratoare sa tii pasul cu ceilalti. Iar daca ramai in urma, e gata treaba. De obicei cei care intra zero barati la programare la UPB la automatica si calculatoare, pleaca repede dupa un an-doi, ca se aduna restantele.
Daca vrei sa dai acolo, iti recomand pregatire intensiva la C cu un an inainte, preferabil un curs bun pe udemy, iar mai apoi sa cauti probleme sa rezolvi.