Un important punct de atractie turistica asociat numelui Transilvaniei este legenda contelui Dracula. Legenda vorbeste despre existenta in Transilvania in perioada de inceput a evului mediu a unui principe ce era un luptator inversunat impotriva turcilor. Plecat fiind in batalie dusmanii raspnadesc vestea ca ar fi fost ucis. Sotia sa aude aceasta si de durere se sinucide. Intors din batalie printul isi gaseste sotia moarta si atunci infuriat pe divinitate face un pact cu diavolul devenind astfel un vampir nemuritor, ce va cauta vesnic in fiecare femeie figura si sufletul sotiei sale multiubite.
Aceasta legenda isi are radacinile in istoria veche a Romaniei unde exista un principe numit Vlad Dracul supranumit de popor si Tepes, deoarece isi pedepsea dusmanii sau pe cei ce savarseau infractiuni prin tragere in teapa. Prin metodele sale extrem de dure si sangeroase el a reusit sa faca ordine in tara astfel incat era foarte iubit de popor, dar si temut in acelasi timp.
Dusmanii sai nemultumiti de politica dusa de acesta au raspnadit in lume tot felul de povesti neadevrate despre el socotindu-l un monstru, un vampir insetat de sange un diavol adevarat astfel creandu-se cunoscuta sa legenda.
Castelul Bran astazi vizitat de mii de turisti ce il considera Castel al Lui Dracula nu stiu ca acesta nu a folosit castelul decat pentru scurta vreme adevarata sa cetate fiind asezata in cu totul alta parte decat la Bran si anume in sudul Transilvaniei pe raul Arges in localitatea Poienari, el fiind nu principe al Transilvaniei ci al Valahiei.
Intr-adevar el a trecut prin Bran si Brasov, avand legaturi comerciale cu aceasta zona pe care a si atacat-o in cateva randuri ca represalii pentru politica dusmanoasa a negustorilor sasi de aici, in urma acestor atacuri acestia nascocind toate povestiile despre care ma vorbit mai sus. Branul reprezenta vama comerciala a Transilvaniei cu Valahia.
Aceasta legenda isi are radacinile in istoria veche a Romaniei unde exista un principe numit Vlad Dracul supranumit de popor si Tepes, deoarece isi pedepsea dusmanii sau pe cei ce savarseau infractiuni prin tragere in teapa. Din acest motiv in scurta vreme calatorii puteau trece in deplina siguranta pe drumurile Valahiei fara teama ca vor fi jefuiti de raufacatori. Vlad Dracul a fost si un dusman de neimpacat al turcilor si un oponent de temut al acestora el impiedicand multe vreme atat prin propriile forte cat si prin constituirea uor aliante militare patrunderea otomanilor spre centrul Europei. Potentialul turistic al Transilvaniei nu se opreste doar la Legenda lui Dracula, alaturi de aceasta stand numeroasele statiuni turistice si balneoclimaterice, peisajele minunate, vestigiile de arhitectura, sau cele arheologice.
Dintre locurile in care va puteti petrece vacantele, relaxa si practica diverse sporturi de iarna enumeram statiunile Predeal, Poiana Brasov, Stana de Vale, Sovata, Baile Felix, Baile 1 Mai, Baile de la Bazna, statiunea Paltinis, Moneasa, Lipova, Borsa, si multe altele. Peisajul valurit de dealuri munti si podis al Transilvaniei bucura sufletul si relaxeaza trupul. Apele care strabat acest pamant roditor sunt pline de peste si ofera nenumarate posibilitati de agrement de la pescuit pana la rafting pe reurile rapide de munte. Vinuriile produse aici in centrul Transilvaniei in regiunea Tarnavelor sunt celebre in intreaga Europa si au fost servite la mesle tuturor regilor, si principilor care au poposit pe acest pamant. Sporturile de iarna se pot practica in oricare dintre statiunile de aici, cele mai celebre fiind desigur cele de la Predeal si Poiana Brasov unde in fiecare iarna, hotelurile moderne si bine utilate, precum si partiile iluminate nocturn asteapta turistii sa se bucure de iernile romanesti. Transilvania, ofera prin multitudinea si varietatea zonelor de agrement turistic pe care le are la dispozitie o alternativa deosebit de atractiva de a va petrece vacantele, fiind acelasi timp o experienta uluitoare prin care ve-ti descoperi locuri unice in lume, legende si istorisiri care va vor tine cu sufletul la gura, mancaruri savuroase si vinuri bune, munti inalti anume facuti pentru alpinism, bungee-jumping sau rafting, dar mai presus de orice veti avea privilegiul de a calatori printr-un tinut legendar si celebru nu atat prin povestirile lui Bram Stocker cat mai cu seama prin istoria milenara si frumusetea acestor locuri pe care daca nu le veti calca cu piciorul, nu veti putea intelege niciodata de ce aceia care au venit si au ramas o vreme nu au mai plecat niciodata ori sau reantors cu regularitate aici.
amyana00 întreabă: