Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 29 Ianuarie 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Salut TPU Vreau să mă ajutați cu un sfat (În special cei cu vârste 40ani+ ) Noi tinerii vrem mereu cei mai bun și de asta voiam să va întreb Merita sa mai rămânem în orașele mai slab...? (mai mult)
Daca am media 4 la mate in clasa a 8 a, si pana la sfarsitul anului nu am medie de trecere ce se intampla? Mai pot da examenul? Va rog spuneti mi ca exista o modalitate prin care sa scap fara corigenta...? (mai mult)
Salutare, doresc sa depun o reclamatie in mod anonim unui cadru didactic, stiti cumva cum pot sa o fac?
Colocvial, beletristic, juridico- administrativ, publicistic si stintific sunt tipuri de texte sau stiluri functionale? Eu stiam ca acestea sunt stiluri dar pe unele site- uri imi apar ca tipuri de ...? (mai mult)
Am auzit că se va baga anul asta o noua lege care spune în felul următor:Elevi care rămân corigenți la Romana sau Matematica pot sa de- a examenul de clasa a VII după ce își dau corigenta. E ...? (mai mult)
Este gramatica limbilor romanice cea mai ușoară pentru vorbitorii de limbi indo-europene, comparativ cu limbile germanice și slave?
De ce în alte scoli se dau alt tip de lapte și în alte scoli tot alt tip de lapte? [Sper că am pus la categoria corecta]
Salut TPU, am o intrebare legata de cum se corecteaza BAC- ul la informatica. Imi puteti spune daca stiti in cazurile in care ai de scris o functie sau un program si iti spune ceva de genul "citeşte ...? (mai mult)
Deci eu sunt clasa a-6-a si am avut nota scazuta la purtare din cauza uneii prosti(nu stiu ce nota mi-au pus). Daca eu am media 10 la purtare in clasa a-8-a voi putea intra la ori ce liceu?
În ce carte pot găsi îngrijirea pacientului cu cancer gastric? În nicio carte nu găsesc legat de cancer gastric Am nevoie pentru capitolul 2 la licență Tehnici asistent
Daca mi se scade nota la purtare pe modulul asta, cat timp nu iau bursa?
Bună, cineva la finante si banci ASE anul 2 sau chiar 3? Eu sunt anul 1 si as vrea sa stiu cum mai exact se dau examenele în sesiune, se dau pe rânduri? Sau asta ține de fiecare profesor? Dăm toată...? (mai mult)
De ce are Udemy (un site de cursuri) un rating asa mic pe trustpilot? (1.9 din 5) Am inteles ca e un site destul de cunoscut
Buna! Are cineva eseuri bune pentru bacul la romana? In special la poezii. Toate eseurile pe care le- am citit pana acum pe net si in carti sunt slăbuțe... Nu e nevoie sa fie complexe eseurile, ba din...? (mai mult)
Va salut, pastele ortodox cade la aceeași data in toate tarile ortodoxe? Dar la catolici cum este?
E greu examenul de bacalaureat de dat?(profil filologie)
Salut, aveam o întrebare legata de cum se termina semestrul la facultate după sesiuni când se fac mediile, pentru ca eu sunt înscris la voluntariat, dar nu am apucat sa fac pic de voluntariat și...? (mai mult)
Salut Se mai merită să- ți cumperi o casa în 2025? Gen cu credit sau banii pe masa? Stăteam și mă gândeam așa..am aproape 30 de ani și mă gândeam daca merita sa cumpăr o casa pentru ...? (mai mult)
Salutare! Am terminat facultatea acum 10 ani, nu am avut nici o restanta insa timpul nu mi-a permis sa dau examenele finale pentru a imi lua licenta. Oare acum as putea sa dau acele examene?
Dacă ești în primul an la facultate și ai fost admis la buget, rămâi la buget pe toată durata facultății sau poți trece la taxă dacă nu ai note bune la examene?
Buna tuturor. Am făcut o pauza de cativa ani pentru admiterea la Bacalaureat si vreau ma pregătesc pentru sesiunea din vara. Am achiziționat câteva manuale utile dar întrebarea este daca v- a ajutat...? (mai mult)
Care este cea cea mai bună mâncare pentru pisici? Am auzit că unele companii folosesc în compoziția mâncării un aliment numit Caragenan – E407, care este foarte nociv pentru pisici și poate...? (mai mult)
Eu zic că e o prostie să duci piese din tezaurul României în străinătate, și apoi să te trezești că ti le fură! E foarte trist, iubesc istoria și de asta zic. Nu credeți la fel?
Vorbeam acum cateva zile cu cineva de faculatati, si mi- a zis ca poti sa te inscrii la o facultate fara frecventa si dupa sa pelci din tara fara probleme, cica nu exista examene nimic…exista asa...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci cum se explică faptul că discul de vinil SI casetele audio erau capabile sa redea o muzica fara nici un cip de memorie? Imi poate explica cineva cum funcționau acestea?...? (mai mult)
Cum se numeste proprietatea reptilelor de a vedea cu ambii ochi in directii total diferite, avand libertate totala in miscarea lor?
Salut! Imi e cam rusine sa scriu asta dar mi e cam asa...cum oot scapa de dependenta de mastu...e
Urmeaza sa dau competentele la romana, am lipsit sapt asta de la scoala mi- a fost foarte rau si nu stiu ce trebuie sa fac la competente, sunt si primul pe lista.Nu e vorba de teorie sau cerinte, le...? (mai mult)
De ce ce cerul este albastru?
Bună seara! A cumpărat cineva cursurile pentru bacalaureat de pe i-scoala.ro? Se merită? Vă mulțumesc!
Este adevărat mitul ăla că dacă îți smulgi un fir de par alb din barba, par îți vor ieșii mai multe fire albe? Dau funda
Cum se tastează @ pe tastatura Dell
Salut TPU! Sunt indecis in legatura cu facultatea, vr sa intru pe dosar in principiu, automatica la Brasov sau inginerie mecanica/electrica la Bucuresti? Niste sfaturi? Pareri despre facultati, avantaje...? (mai mult)
Buna seara am o mare dilema deci de ce nu îmi mai apare o pagină de Facebook pe contul meu? Tin sa menționez faptul că de pe alt cont merge, dar de pe al meu nu de ce oare? La fel și la un grup de...? (mai mult)
Cate clase sunt obligatorii pentru a accesa fonduri europene?
Buna TPU! Vin aici cu o intrebare si sper sa primesc ajutor din partea voastra. Sunt clasa a 11a si din clasa a 5a sunt la un liceu de muzica. Ideea este ca instrumentul la care cant nu este prea cautat...? (mai mult)
Sunt student la ase București și în prima sesiune am picat un examen, înainte de asta primeam bursă socială și acum înțeleg că o voi pierde Dacă restanta aceasta o dau abia în iulie știți...? (mai mult)
Profesorul are voie să dea test din lecția de zii?
Ce părere aveți despre asta zisul" copilul unic " care a fost o inițiativa de reducere a populației in China in anii70' credeți că o tara daca se afla într- o perioadă foarte dificilă ar trebui...? (mai mult)
Imi spune si mie cineva, site-uri unde pot gasi variante pentru evaluare nationala la limba si literatura germana?
Buna! Am si eu nevoie de niste sfaturi pentru a memora lectiile fara stres sau oboseala, am incercat foarte multe chestii, dar degeaba.
Poate cineva sa imi dea niste sfaturi pentru a invata mai bine? De exemplu la matematică nu ma descurc absolut deloc si de cand m- am mutat in noua scoala iau numai note proaste. A si vrea niste metode...? (mai mult)
Este obligatoriu bacul la informatica la profilul mate info? Stiu ca sunt 3 probe si la a 3a proba ai de ales dintre informatica chimie biologie si fizica DAR sunt unii care zic ca informatica e proba ...? (mai mult)
Bună, vă deranjez cu o mică întrebare. Am făcut un transfer de pe contul de Tik Tok în contul de paypal.dar am ramas logat cu e- mailu’ vechi de la paypal în timp ce eu deja mi- l schimbasem ...? (mai mult)
Bună tuturor, dacă nu am depus dosar pentru acordarea bursei la facultate din semestrul 1, mai am vreo șansă în semestrul 2?
Cum subliniem complementul de agent?
Evaluarea Națională se apropie cu pași repezi și, conform profei mele de română, trebuie să începem să ne decidem asupra liceului pe care vrem să- l urmăm. Ce licee se află în București...? (mai mult)
Buna seara! Daca aplic la academia de politie pot depune dosar si la alte facultati in cazul in care pic?
Buna! Sunt clasa a XI a profil uman. Mi- am dorit mult sa urmez UMFCD medicina dentara, dar am înțeles ca piata este supraincarcata si salariile sunt mici. Daca aveti idei de alte facultati m- ar ajuta...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Effy35 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
Simo2296 întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Breaking Bad
Cat de bine cunosti serialul Breaking Bad? Descopera acum :)