Nu de prosti au pus astea 3 materii de baza la medicina:biologie, fizica, chimie.Toate trei iti trebuie.Nu conteaza cum intri la facultate.depinde in ce clasa esti.De exemplu, daca iti place biologia, poti munci my mult la ea, si intr-a 11a sau a 12a sa mergi la olimpiada, sa ajungi si sa iei un premiu la nationala si atunci intri la orice fel de medicina fara niciun examen. Dar in fond, nu asta conteaza.Toata lumea intra in ziua de azi la c facultate vrea, prin diferite tehnici si metode. Dar pentru a si termina acea facultate, sa devii un medic bun, bineinteles ca iti trebuie si chimie.Chimia,fizica si biologia, in medicina, studiaza de fapt acelasi lucru:corpul uman.Cristalinul(ochi) este de fapt o lentila biconvexa. Modul in care digeri u ce mananci si felul in care iti dau tie energie sa traiesti este bazat de fapt pe o multime de reactii chimice si fizice care au loc din cavitatea bucala pana in intestinul gros.Totul are o logica. A fi un medic bun inseamna a le stapani pe toate 3, nu numai 1 sau 2. Oricum, cred ca my ai timp sa recuperezi ce nu stii.Succes.
Pai eu de exemplu vreau sa intru la stomatologie si aici imi trebuie biologie, chimie si fizica(astea trebuie in general la doctor). eu nu stiu chimie de loc, dar sunt inca mica, am timp si sunt dispusa sa invat. din cate am auzit examenul se dadea din toate astea trebuie, dar am o prietena care termina a 12 si da doar in biologie.nu stiu ce sa iti spun, ia ore sau ceva. oricum chimia tio trebuie, si biologie si fizica. invata ca poate te trezesti ca dai examen din ele succes pe mai departe si apropo daca ajungi la olimpiada la biologie in faza nationala o sa ai locul asigurat in facultate fara sa mai dai admiterea sau vreun examen
al3xwasd întreabă: