Profesorii din școala mea sunt extrem de seci. Consider ca un profesor ar trebui sa aibă o contribuție mare asupra elevilor. Să știe cum să își 'servească materia'. Pentru că. să fim seriosi acum, majoritatea copiilor abia au chef sa citeasca o carte. ba sa mai mearga la scoala, să mai asculte si ce spun 'proștii aia'. Exemplu: ora de româna. Eminescu, profesorul pune copii sa citeasca opera iar apoi 'gata. trece-ti la comentat. si daca stau bine sa ma gandesc. pun si vreo 3-4 note!' Sunt sigura ca acei copii abia asteptau sa vorbeasca de codrii lu' Eminescu și să mai fie si presați de note.
Încă un lucru legat de contribuție ar fi acela că profesorul cele asa mult respect încat e asa serios de si o gluma dacă faci te dă afara din clasa. (asta nu inseamnă ca nu sunt de acord cu respectarea celui de la catedră). Prin concluzie, profesorul ar trebui sa își predea materia intr-un mod relaxant, făcând si paranteze din când în când, distrându-se cu elevii, trezindu-le interesul asupra materiei pe care acesta o predă. Dacă profesorul este unul ce arunca cu catalogul, amenință cu note de 2 si tipă la elevi. atunci nimeni sa nu se aștepte de la copii sa mearga veseli la ora sa sau fie interesați de ea.
Un profesor bun e cel care livrează suficientă materie umană pentru a fi admirat!
Enormă. Eu am făcut în liceu o materie timp de un an cu un prof și am urât-o (și evident, nici n-am priceput nimic!), apoi anul următor, un alt profesor a abandonat materia pe care ar fi trebuit să ne-o facă el, și a preferat să reia tot ce nu învățasem noi cu un an mai devreme de la predecesorul său. De astă dată, a fost total invers: ne-a plăcut și am priceput tot. Ba chiar am ales-o ca materie opțională la bac (de aia ne-a și predat-o, știind că unora le poate fi utilă la bac).
Depinde de profesor. De la unii nu intelegi absolut nimic/nu predau deloc, iar la altii parca ti-e rusine sa te duci cu tema nefacuta/cu lectia neinvatata.
Opomanapeviatamea întreabă: