Dragul meu, imi amintesc intotdeauna in preajma alegerilor de o replica celebra a umoristului american Will Rogers: Ne dorim intotdeauna ca cel mai bun om sa castige alegerile. Din nefericire, acesta nu candideaza niciodata!
Romania nu voteaza oameni sau partide, conservatori sau progresisti, Romania voteaza sistemul. Alegem aceiasi oameni pentru ca de 20 de ani pe rampa politica defileaza aceleasi personaje, si alegandu-i pe ei, alegem de fapt acelasi spectacol. Nu exista candidati ai schimbarii atat timp cat noii veniti nu reusesc altceva decat sa ia parte la tragicomedia politica a ultimelor doua decenii.
Cred ca parerea n-a fost de la inceput una proasta.La inceput am sperat ca va apare alt soi de oameni; am uitat ca, daca un sistem se schimba relativ usor, mentalitatile se schimba cel mai greu. Iar faptul ca nou-venitii au pus inaintea intereselor tarii interesele personale si cele de gasca a deteriorat definitiv parerea noastra despre ei.De ce votam? FIIndca suntem cetatenii unei tari pe care o iubim, fiindca avem datoria de a alege ce ni se pare, la un moment dat ca ar fi mai bine pentru ea si pentru noi...si pentru ca speram inca...Problema e ca nu suntem in locul lor, iar daca e sa vorbesc la general, mi-e tare teama ca daca am ajunge in locul lor, am deveni ca ei...Nu stiu, dar poate ca ora de aur a acestei frumoase si nefericite tari n-a sosit inca... Dar va veni, cu siguranta...caci nicio fericire dar nici nefericire nu e vesnica.
Pai asta e o mare problema... nu ma mai duc demult la vot pentru ca nu am ce vota. Daca la inceput am crezut ca fiecare se straduie dar e greu sa treci de la una la alta, acum deja sunt penibili.
Mai...nu stiu.eu sunt de parere k banu prosteste...asa ca nu stiu daca as avea puterea lor financiara mi-ar mai pasa de ceilalti, insa nu cred nici k as profita, adica nu as cumpara perdele(k Udrea) atat timp cat sunt atatea nevoi in tara asta...insa toti vedem lucrurile astea, dar nimeni nu face nimic...
Eu una nu-i votez pentru ca nu am drepul, fiind minora, insa cand o sa pot nu cred ca o sa votez, deoarece oricine ar veni la putere ar face sa-i fie lui bine si in niciun caz tarii...
Sunt de acord cu ceea ce a spus HepHap. Pe scena politica romaneasca, isi joaca "rolul" aceleasi persoane, insa rolul pe care acestia il joaca nu vine in acord cu asteptarile noastre, cu cerintele unei societati dezvoltate. Consider ca parerea noastra, a cetetenilor, nu conteaza prea mult intr-o campanie electorala in care cel care candideaza are siguranta unei victorii folosindu-se instrumentele "clasice": compromisul victoriei indiferent de pretul platit, promisiunile facute doar pentru a atrage votanti si multe alte tipuri de manipulare.
Intrucat avem de-a face doar cu o singura sursa de emitere ( indiferent de forma in care se prezinta aceasta), ne raman la dispozitie doar doua optiuni: fie votam cu acestia, fie nu ne prezentam deloc la vot.
Faptul ca acum suntem in criza, si nu era cazul Romaniei, ca ne vaneaza bancile, mai ceva decat pe mistretii lui Ceausescu...Ca hotii, vorbesc de cei adevarati, nu care au furat o gaina, sau o rata...sunt aparati, ba chiar pozeaza in oameni cinstiti...Stiti cum se zice...nu am mancat usturoi si gura nu-mi...(p...)miroase.Mai vrei exemple? Uita-te la demnitari...dorm in sedinte si iau bani buni pentru. asta!
Nesimtirea lor...
Nu stiu altii de ce-i mai voteaza, eu nu-i mai votez de mult...
Nu vreau sa ma dau super-erou, dar cred ca as avea bunul simt sa fac ceva si pentru tara... Probabil ca as dormi acasa, nu in parlament...
cRISS_5944 întreabă:
taineamea întreabă:
Curiosul999 întreabă: