| depression17 a întrebat:

Ce credeti ca ar trebui sa se schimbe in scoliile din Romania? Parerea mea e ca:
1. Uniforma ar trebui sa fie obligatorie in orice institut, asa nu ar mai fi diferente intre elevi ca ala nu are haine designer etc
2. Fara accesorii (ceas bratara colier)
3. Fara telefon
4. La 50 absente direct exmatriculare, la scoala nu se merge cand ai tu chef
5. Elevii care comenteaza impotriva profesorilor si se comporta ca animalele ar fi exmatriculati si ei
6. Nu se va fuma in incinta scolii
7. Dosar penal pentru elevii care se drogheaza si intretin relatii sexuale in incinta scolii, posibil si filmati si facuti de ras pe social media
8. Elevii care nu invata nu vor mai primi atentie de la profesori, prin urmare daca nu vor invata pe rupte, riscul de exmatriculare ar creste constant
9. Elevii batausi trimisi la scoli de corectie sau chiar inchisoare minim 6 luni

Cam astea mi se pare mie ca ar trebui sa fie in fiecare scoala, daca ma criticati, mergeti la orice liceul scoala din Romania sa vedeti cata educatie este acolo, mai ales copii bogati care iau la misto pe cei cu bani putini, ca sa nu ma mentionez drogatii si vagabonzii din scoli

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| DeMicUnCălător a răspuns:

Dacă ar fi să votez, cam așa vota.
1-Nu sunt acord
2-Nu sunt acord
3-De acord
4-De acord
5-Nu sunt acord
6-De acord
7-Nu sunt acord. Aici nu copii sunt de vină, ci administrația care nu supravegează eficient incinta scolii.
8-Nu sunt acord
9-Nu sunt acord

| depression17 explică (pentru DeMicUnCălător):

De ce nu esti de acord cu uniforma obligatorie, no accessories, fara exmatriculare,? As dori sa iti citesc opinia

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru depression17):

Indiferent de poziția mea. Lucrurile sunt cum sunt și nu se vor schimba prea curănd.
Atenția trebuie pusă pe educație / metodele de educație care dau rezultate pozitive. In nici un caz pe ținută, accesori sau lucruri care n-au nici un efect asupra elementului esențial. EDUCAȚIA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt de-acord cu: Uniforma ar trebui sa fie obligatorie in orice institut, asa nu ar mai fi diferente intre elevi ca ala nu are haine designer etc
Fara accesorii (ceas bratara colier
Elevii care nu invata nu vor mai primi atentie de la profesori, prin urmare daca nu vor invata pe rupte, riscul de exmatriculare ar creste constant

Unii elevi sunt mai puțin dotați intelectual, nu ai cum să le interzici dreptul la educație. Atâta timp cât nu au un comportament anti-social, nu sunt o problemă.

| Anonimul151 a răspuns:

Exact. Cu uniformele sunt și eu de acord. Deoarece elevii din ziua de alți se bârfesc că ăla n are haine de nu știu ce firmă, că ala e îmbrăcat de la secound și etc... Măcar așa toți elevii ar fi îmbrăcați la fel. Și pe lângă asta, ar fi deosebiți de alți elevi din alte școli sau licee. Pentru că dacă mai exista alte licee în jurul unei zone, elevii acelui liceu umbla prin incinta celuilalt liceu fără ca nimeni sa știe, pentru că nu se pot deosebi elevi care sunt de la liceul x sau y din moment ce nu au uniforme. Așa se pot întâmpla foarte multe lucruri, chiar grave.

Cu ceas, nu ar fi o problemă, pentru că poți știi cât e ora. Dar fără bijuterii, pentru a evita furturile și a avea bătăi de cap cu profesorii, directorii...

Telefonul, ar trebui lăsat în timpul orelor într un loc special amenajat ( într în dulăpior, cutie )..., pentru că multor elevi le suna telefonul în timpul orelor, chiar intenționat.

Așa ar trebui, doar că cei mai mulți își motivează prin diferite metode absentele și așa scăpa de ele. Medicii dau pe banda rulanta adeverințe când lipsesc. Nu își pun și ei întrebări, cum ar fi ca de ce îmi cere asta atâtea adeverințe, într o luna de zile...

Cu elevii care folosesc violența în școli, fac bullying etc..., aia chiar ar trebui exmatriculați direct fără nici o discuție. Pentru că se întâmplă lucruri foarte grave ( chiar crime ). Iar unii își bat joc și de profesori. Sunt cazuri, după cum știi... Doar că din păcate nimeni nu face nimic cu aia. Îi lasă în pace, până când vor comite o faptă foarte gravă.

Ar mai trebui să fie controale. Pentru că foarte mulți din păcate, din cei bătăuși, își duc diferite arme cu ei ( cuțit, briceag etc ). Și cu ele se pot întâmpla crime, și alte lucruri... Pe lângă asta, ar trebui ca fumatul, să fie interzis atât minorilor, cât și fumatul în incita elevilor atât elevilor majori, cât și celor minori. Și consumul de substanțe interzise.

Ar mai fi foarte multe lucruri care ar trebui să existe, dar din păcate nu exista în unitățile de învățământ din România. Deși se întâmplă atât de multe lucruri, nu se i au masuri...

Ar mai trebui ca școala sa fie obligatorie cel puțin 10 clase, pentru că mulți dau în abandon școlar și rămân cu 8 sau chiar cu mai puține clase.

Ar trebui să fie sancțiuni grave pentru părinții celor care nu ii trimit la școală ( ex amendă care să nu fie mica, și alte sancțiuni mai grave ).

Sistemul de învățământ actual din România, din păcate este destul de prost. Mai ales avânt în vedere că acum se modifica structura anului scolar, mâine o modifica la loc cum era.

De programa materiilor nici nu mai zic.

Cei ce am făcut clasa 0 aveam manuale noi, învățăm după o programa noua, acum în clasa a 9a, a 10 a, a 11 a, și a 12 a, nu vor mai exista manuale noi. Învățăm după programa veche.

Din păcate, cu atâtea modificări, dau peste cap pe toată lumea ( profesori, elevi ), dar lor nu le pasă de părerea nimănui. Fac după cum visează noaptea.

| depression17 explică (pentru Anonimul151):

Sunt complet de acord

| BeingSelfless a răspuns:

Așa, si... aceștia vor crește mari, ajung la 20 de ani care nu știu să facă nimic, fie trăiesc în frică, fie vor fi abuzivi. Dacă vor avea un loc de muncă sau nu, cu atât mai puțin să aibă afacerea lor, chiar dacă au, vor face viețile un calvar pentru viitorii angajați. Vor cere drepturi și libertăți, cu IQ-ul scăzut, care vor face activități degradante (băut, droguri, prostituție, etc). Aceștia vor continua să trăiască până pe la 60-70 de ani, vor obișnui și viitoarele generații la fel + acest sistem educațional propus. Adică, cum este acum, dar mai rău, plus că sunt unii părinți care le știu pe toate, alții care nu sunt interesați deloc de copil, alții care sunt extrem de severi cu copii, etc.
Ai făcut măcar un curs sau ceva despre psihologia copiilor, să nu mai spun de psihologia sau asistența socială la nivel de facultate?
Care este scopul pe termen lung? Ceva ce nu este benefic nici pentru copii și viitori adulți, nici pentru societate.

| depression17 explică (pentru BeingSelfless):

Nu ai inteles ideea din ceea ce am scris mai sus

| BeingSelfless a răspuns (pentru depression17):

Am înțeles ce ai spus, dar jumătate din ele nu au rost, ar face mai mult rău decât bine. Ar trebui regândite aceste lucruri, nu să rezulte într-o imagine atât de negativă și distopiană. Plus, aceste lucruri sunt adresate direct copiilor și/sau studenților, însă nimic adresat profesorilor, directorilor, inspectoratelor și celelalte părți implicate.