| tonyc7 a întrebat:

Ce credeti ca este cel mai important pentru o tara?
Sa aiba o populatie cat mai numeroasa? Sa aiba un teritoriu cat mai extins? Sa dispuna de tehnologie avansata? Sa aiba cele mai pretioase resurse? Sa aiba o armata de temut, cu cel mai bun armament posibil? Sa atraga un mare numar de turisti straini? Sa aiba un PIB/o economie cat mai mare? Sau sa aiba un numar cat mai mare de milionari in dolari?

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Sa nu fie sluga altor tari.

| tonyc7 explică (pentru darrio2007):

Da niste exemple de tari care nu sunt slugile altor tari

| darrio2007 a răspuns (pentru tonyc7):

SUA, Rusia, Marea Britanie.

| gabicoo a răspuns:

Să aibă toate cele enumerate de tine.

| NLS a răspuns:

Sa aiba cele mai pretioase resurse (cum au China si Rusia, si unele tari din Asia, materii si materiale foarte rare, in cantitati mari, ca de existat exista si in alte regiuni, dar in cantitate mai mica)

Si aliati / -aliante, economice si militare.

Numarul miliardarilor nu spune nimic despre o tara,
decat ca nu are o politica fiscala adecvata, sau ca e corupta.

Teritoriul extins nu e important, vezi Rusia.
Depinde ce resurse se afla pe el si ce clima are.
Dar in general teritoriile foarte mari sunt mai greu de aparat.

| tonyc7 explică (pentru NLS):

O fi teritoriul mare greu de aparat, dar in acelasi timp e si foarte greu, daca nu chiar imposibil, de cucerit de catre un eventual inamic invadator. Rusia tocmai prin asta e avantajata, gratie teritoriului ei imens, nu poate sa o cucereasca nimeni, nici macar marea alianta NATO. Un teritoriu imens, precum cel al Rusiei, iti ofera si protectie in caz de razboi nuclear. Altfel, daca esti stat mic, de marimea Angliei, si te trezesti cu o nucleara in cap, ai incurcat-o!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Gradul de dezvoltare al unei tari se masoara in PIB pe cap de locuitor.

| tonyc7 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

India are un PIB urias, e in primele 5 la nivel mondial, dar cum poti virbi de,, dezvoltare" in cazul ei daca populatia, peste 90%, traieste asa cum traieste, in saracie si conditii mizere?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru tonyc7):

Nu eu am facut regulile

| LisaJulie a răspuns:

Sa aibă oameni capabil în frunte și cetățeni capabili! Cineva spunea un conducător este oglinda cetățeanului

| Madaxo97 a răspuns:

Să aibă cât mai mulți oameni educați și civilizați.

| Cinic a răspuns (pentru Madaxo97):

Hei madaxo, care mai este viața ta?! Nu te-am mai vazut de multă vreme.

| Madaxo97 a răspuns (pentru Cinic):

Viața e frumoasă, domnule cinic! Mulțumesc de întrebare. Și mie mi-a fost dor de tine happy viața ta cum mai e?

| Cinic a răspuns (pentru Madaxo97):

Nasola ca ma duc la munca

| Cipi1212 a răspuns:

Să aibă un PIB cât mai mare.

| Seba2013 a răspuns:

Transportul nu este necesar ca putem merge si pe jos. De ce am vrea sa mergem mai incolo de 15 minute cand putem sa avem totul la 15 min? Folositi bicicletele si lasati transportul. De ce am vrea sa ajungem departe cand putem avea totul aproape? Trastoarnele care le produc sunt mai mari decat beneficiile ei. Nu s-ar mai bate astia pentru petrol. Nu s-ar mai chinui sa domine piata internationala. Nu ar mai fi razboaie. Vezi Criza petrolului din 1973.

Transportul nu este o extensiune pentru transportarea oamenilor ci o amputare pentru picior. Piciorul nu este facut sa impinga pedale ci sa calce natural. Masinariile distrug lumea. Doar cate case s-au distrus ca sa se construiasca drumuri.

Valoarea adăugată brută (VAP) va usca buzunarle si ii umfla pe oligarhici. De ce sa platiti presedinti cand puteti merge pe jos?

| EestiSodalane a răspuns:

Să aibă oameni valoroși

| Anonimgirltpu a răspuns:

Dacă ar fi răspund doar cu variantele tale aș răspunde: Sa dispuna de tehnologie avansata. Dar eu cred că cel mai important pentru o țară este să aibă un sistem de învățământ cât mai bine pus la punct. Să nu existe analfabeți sau analfabeți funcționali. Să fie capabilă toată lumea să aibă un job și să se descurce la acel job.

| tonyc7 explică (pentru Anonimgirltpu):

Asa ceva vezi numai in tari minuscule, gen Singapore. Eu vorbesc in cazul oricarei tari.

| zyokurin a răspuns:

Resurse ca asta restul apare de la sine

| suntserios a răspuns (pentru zyokurin):

Zici?
sunt niste tari Africane si Arabe care te contrazic.