Consider că, tuturor le place să citească câte ceva, fie o carte, fie o revistă. Dar cu toţii ştim că, citind ne îmbogăţim cultura generală, dar şi vocabularul. În ziua de azi, de pildă, nu prea se mai citeşte. De ce oare? Îmi amintesc că, în urmă cu vreo două-trei zile, ne-a zis doamna dirigintă că acum, nu mai e la modă ''cititul'' şi c-asta n-ar fi tocmai în concordanţă cu generaţia actuală, care-şi pierde vremea pe la colţ de stradă şi bârfesc, folosind un vocabular mizer, trivial, necorespunzător vârstei şi mentalităţii. Dacă vom continua, în ritmul acesta, va creşte cu mult rata analfabetismului; rar mai găseşti vreunul care ştie să scrie şi să se exprime corect româneşte. Şi mă bucur, că mai găsesc şi aici, pe TPU, oameni care se exprimă bine. Pot da două exemple, tu şi mihamica. Şi are într-adevăr dreptate; eu, de obicei, mă pierd în lumea cărţii respective, pe care-o citesc. Mă desprind de realitate şi-mi creez un Univers propriu, numai de mine văzut, auzit şi simţit. Îmi imaginez personajele, ca şi când n-aş citi cartea, ci doar aş asculta ceea ce spun nişte simpli oameni. Bineînţeles, nu-mi place să citesc ORICE carte. De pildă, cele psihologice, care ţin de sufletul omului, cred cu tărie, că sunt cele mai potrivite mie. Recunosc, nu citesc zilnic cărţi, dar totuşi citesc. Şi nu că m-ar plictisi sau din alt motiv anume, ci pur şi simplu, atunci când citesc, trebuie să am linişte în jurul meu, să stau izolată de lumea care mă înconjoară; şi chiar dac-ar fi total în antiteză, tot aş ti atentă NUMAI la ceea ce citesc, pentru că, cum spuneam mai sus, MĂ DESPRIND DE REALITATE, deci, mi-e indiferent. Şi motivul pentru care nu citesc zilnic este pentru că n-am timp, mereu trebuie să intervină ceva, de pildă, temele pentru şcoală, mai ales cele de la matematică, care-mi răspesc timpul preţios rezervat cititului.
Cred c-am deviat de la subiect, nici nu mai ştiu la ce trebuia să răspund.
Oamenii citesc, deoarece vor sa fie culti, iar atunci cand citesti iti creezi o lume imaginara, cu lucruri fabuloase care iti creeaza fel si fel de imagini artistice in minte. funda?
Curiosul999 întreabă: