Eu cred ca se poate generaliza intr-o comparatie, foarte adevarata fraza scrisa de tine.Totusi,eu sunt subiectiva,si spun ca se refera strict la om, fiinta cu neajunsuri, si fiinta ale carei calitati se contopesc cu defectele pentru a forma normalul! Astia suntem:imperfecti.Si cum se stie foarte clar,nu exista om perfect,precum nici padurile nu sunt verzi intr-u totul.(in Romania,nici atat,la cat gunoi se arunca! PS:scuze adaugarea,probabil inutila)Deci,oricat ar parea ca este,nu este,frate! Si cele mai frumoase ambalaje pot ascunde produse de nimic,cum zicea cineva.(si zicea bine)
Iata ca acesta este sufletul, o padure, padure care difera de la individ la individ.
Foarte frumoasa intrebarea.Ma bucur ca mai sunt persoane carora le pasa de literatura, filozofie.
Pa, pa.
Bineinteles ca este adevarata afirmatia. Tot ce este verde se va usca candva. Dar depinde de padure, de calitatea ei, si de cat de mult se tine cont de a o intretine. Cu cat o intretinem, cu atat mai mult se va usca mai greu.
Este adevarat. Se refera la faptul ca in orice grup exista si puncte mai slabe, chiar daca majoritatea membrilor sunt super-ultra buni la orice. De exemplu, intr-o clasa, sa zicem ca peste 70% din elevi au doar medii de 9 si 10 [ asa-i ca suna cam imposibil? ], dar, cum nimeni nu e perfect, asa ca in clasa aia o sa gasesti si elevi care au medii de 4, 5 sau 6.
In concluzie, ca sa-ti explic proverbul mai pe scurt, nici un lucru de pe lumea asta nu e perfect [ in afara de Dumnezeu ], asa ca are si defecte.
Daca interpretezi citatul, acesta poate semnifica mai multe lucruri. Spre exemplu: orice persoana are defectele ei bine ascunse, chiar daca la prima vedere pare o persoana perfecta. Orice om fericit si implinit are probleme sale... Si sunt mult mai multe moduri de interpretare