Întrebare recomandată | RaduRx a întrebat:

Ce credeti despre religie ca materie? E folositoare? E normal sa ne-o bage pe gat fara sa alegem?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Nu. Nu sunt de acord cu îndoctrinarea religioasă în şcoli. Şcoala ar trebui să-i educe pe copii, să-i informeze corect, să-i pregătească pentru viaţa de adulţi, nu să-i intoxice cu superstiţii religioase, menite să-i limiteze şi să-i manipuleze.

- http://www.tpu.ro/......elevi-cum/
- http://www.tpu.ro/......tibile-cu/
- http://www.tpu.ro/......-copiilor/

| Exilee a răspuns (pentru NOname):

Crestinismul lupta impotriva superstitiilor!

SI ti-o spun din propria-mi experienta ca la ora de religie discutam pe argumente scripturistice, stiinta si religie, dar in niciuncaz nu ne indoctrineaza. Si cu mine sunt o multime de elevi!

| NOname a răspuns (pentru Exilee):

Şi credinţele în păcate, zei, îngeri, draci şi toată sumedenia de temeri iraţionale, prejudecăţi şi tradiţii (cretine), după părea ta, ce sunt?!

Toate religiile sunt bazate pe superstiţii, exile. Dacă ţi-e străin cuvântul, consultă Dex-ul!
http://dexonline.ro/definitie/supersti%C8%9Bie

| Nickname1890 a răspuns (pentru NOname):

Scoala in sine nu este altceva decat o indoctrinare si o mare manipulare cu sau fara ora de religie.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru Nickname1890):

Respect!

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru Nickname1890):

Eu nu consider o teroare ora de religie.Sunt povesti despre care-mi place sa vorbesc.Doar cand trebuie sa invatam ce ni se preda nu-i prea convenabil.Si cand stau degeaba la ora.In rest e 0. K(care vine de la 0 kills, asa se zicea in Vietnam laughing ), deci suntem 0. K nu? laughing

28 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Trebe sa stiti ceva de Dumnezeu nu e minciuna.

| CautNume a răspuns:

Nu.Sau, sa existe, dar sa nu mai avem note sau teme.De exemplu, eu nu am avut timp sa invat la istorie lectia de zi pentru ca a trebuit sa-mi fac compunerea la religie.(si oricum nu prea-mi schimba parerile, oricum cred in Dumnezeu, dar nu in toate minunile, povestile si lucrurile de genu).

| Wehrmacht a răspuns:

Nu.Nici nu e folositoare. Poate doar sa-ti ridice media.

| MarianWLF a răspuns:

Cum poti sa vorbesti asa urat despre religie?
Sa-ti fie rusine!

| AlexanderAdrian a răspuns:

Bineinteles ca nu e normal sa te oblige. De altfel nici muzica sau desenul n-ar trebui sa fie niste materii obligatorii. Ce te faci cu un afon? Ca asa s-a nascut, e afon si nu-i in stare sa cante, ii pui note mici pe chestia asta? Sau cu vreun daltonist sau vreunu care pur si simplu nu e in stare sa deseneze si basta. Nu sunt multe lucruri normale in invatamantul romanesc. Daca nu te consideri ortodox si esti ateu sau agnostic, poti depune o plangere la inspectorat si vezi ce rezolvi.

| CinevaNou a răspuns:

Suntem o tara crestina si mi se pare normal sa faca toata lumea.

| mODIN a răspuns (pentru CinevaNou):

Si daca suntem o tara crestina ce? Biserica ar trebui sa faca ore de religie nu scoala.

| Crucified a răspuns:

Nu mi-au plăcut niciodată orele de religie. Sunt printre cele mai plictisitoare ore. Nu ne pune nici să citim măcar, stăm degeaba în bancă şi zacem de plictiseală. Am o profă de căcat. Am tendinţa s-o bat niţel, să-i smulg puţin clitorisul ei de babă cocoşată şi anorexică şi să mă piş de la etajul 4 în figura ei blajină de înger octogenar virgin.

| DenisIonut01 a răspuns:

Da este buna pusa acolo dar odata pe saptamana si sa faceti la ea ceva nu sa va lase sa faceti ce vreti.

| Nickname1890 a răspuns:

Indiferent daca tu crezi sau nu in Dumnezeu traiesti intr-o tara cu populatie majoritar crestin ortodoxa iar religia oficiala a tarii este ortodoxismul. Asa ca studierea principiilor si ideilor ce stau la baza acestei religii mi se pare absolut normal sa fie studiata. Acum repet daca vrei sa crezi sau nu este problema ta. Dar inainte de a alege daca tu crezi sau nu trebuie sa stii despre ce e vorba. Asa ca mi se pare absolut normala ora de religie in scoli.

| mODIN a răspuns (pentru Nickname1890):

Nu e normal.Biserica ar trebui sa ne invete sa credem in porcarii din astea, nu scoala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt de acord. Daca se vrea materie de studiu ar trebui sa fie sub forma "Istoria religiilor". Nu stiu exact, dar din cate am inteles te poti retrage de la ora de religie cu acordul parintilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este ok, mi se pare o oră relaxantă. Noi mai mult citim...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nene,inainte nu aveam religie ca acum.Implantarea credintei se facea de catre parinti.Acum ca tineretul datorita tehnologiei moderne nu mai asculta de parinti,e varata pe gat religia la scoala. Cea mai periculoas arma de manipulare in masa,religia este. Asa ca daca tineretul nu mai asculta de parinti,ti-o da ca materie la scoala, trebuie sa inveti asta musai, ca altfel scapi de sub control, nu te mai pot manipula psihic, intelegi cum sta treaba?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu unul am toata familia ortodoxa, eu sunt singurul ateu(care nu crede in nici o zeitate). Opinia mea este ca religia a fost folosita in scopuri manipulatorii de catre sefii de stat(mai ales Papa). DIN CATE STIU putem de fapt sa alegem: pentru musulmani, catolici etc. chiar si pentru atei(presupun ca are ORA DE RELIGIE EXCLUSA)! Alaturati-va mie si celorlalti atei! Religia e o minciuna!

| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Nu mi se pare normal, la fel si pentru desen, muzica si alte materii de genul! Adica nu-i corect sa dai un 4 unui elev doar ca saracu' n-are talent la desen. La religie, nu trebuie sa te oblige nimeni, mai ales daca esti de alta religie! Mi se par niste porcarii toate astea!

| MetalHead04 a răspuns:

Nu mi se pare normal, fiecare alge ce vrea.

| ana5 a răspuns:

Religia e o materie ca si celelalte, nu ti-o baga nimeni pe gat, daca vrei sa ai o medie buna inveti daca nu asta e.

| ta5232545 a răspuns:

Pai, intr-un fel da, in altul nu pentru ca trebuie sa ne invete sa fim credinciosi, dar cu chesti de invatat despre tot ce s-a intamplat inainte, nu sunt de acord.

| mODIN a răspuns (pentru ta5232545):

Da de ce sa fim credinciosi? E o porcarie. Elevii credinciosi in loc sa invete pentru note mari, ei se roaga la un prieten imaginar.Nu e deloc normal.

| SoNiCxXx a răspuns:

Da e bine sa faci religie la scoala... asa spuneam si eu cand eram mic. dar te mai ajuta in viata si e bine sa stii si un pic de religie.

Acum depinde de profesor... si cum preda el

| lariko a răspuns:

Vrei religie, du-te la biserica!

| iuliscov a răspuns:

Ai dreptul daca vrei sa participi la curs sau nu. big grin