| AlexDorinel a întrebat:

Ce efecte va avea scoala online asupra copiilor in viitor?

In afara de socializare.

7 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Efecte diverse, printre care evident și negative. Nu e ca și cum există o industrie în care toată lumea e fericită și sunt doar urmări pozitive. Cei care vor să învețe o vor face în continuare, cei care vor să socializeze o vor face online, cei care au fițe va trebui să realizeze că sunt doar mofturi.

| Mirel4412 a răspuns:

Nu esti la fel de concentrat ca la scoala, pana la urma esti la tine acasa: "2 minute daca lipsesc si ma duc la bucatarie nu tine nimeni cont"
Copiii nu sunt deloc de atenti, parerea mea e ca pe termen scurt e eficienta, dar pe termen lung cum ar fi un semestru sau un an e naspa, nu inveti la fel ca la scoala, nu mai ai frica de 2 happy

Răspuns utilizator avertizat
| Mirel4412 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Odata ce inveti ceva paralel fata de interesele tale normal ca nu o s-o faci cu drag, acum ti-ai dat seama ca copiii nu invata de drag ci de nevoie in 80% din timp?

| Meme10Meme a răspuns:

O sa fie repetenti.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Okay, voi face o lista cu efecte pozitive si efecte negative. (acestea sunt doar parerile mele, bazat pe lucrurile prin care am trecut eu)
I) Efecte pozitive.
- petreci mai mult timp facand ceea ce iti place
- te obisnuiesti sa umbli pe diverse programe etc
- s-a mai redus din violenta fizica din scoli
- apropiere intre unii elevi (spre exemplu, eu in aceasta perioada m-am apropiat mai mult de amicii mei, insa m-am distantat de alti colegi)
II) Efecte negative.
- cyber bullying-ul a crescut
- departare de unii colegi
- concentrare = 0
- efecte asupra sanatatii
- unii elevi nu au putut intra la orele online
- copiatul
- atentie scazuta in timpul orelor
- plictiseala crescuta (cel putin eu una cu greu rezist sa ma concentrez 2 sau 3 ore sa fac probleme la materii care chiar imi plac, pur si simplu tind sa fac 2 lucruri in acelasi timp, cum fac in timpul orelor si nu iese nici unul, nici altul bine)
- nu se mai poate face performanta ca in trecut (da, corect, au mai fost olimpiade de matematica, informatica, fizica, chimie etc, insa in general participa putini, ceea ce e dezamagitor, nu se compara cu anii "pre-pandemie", plus ca, dupa cum ziceam, tinzi sa faci mai multe lucruri intr-o ora de curs si atunci e logic ca nu iti folosesti tot potentialul)
- *clase terminale : extrem de multa materie pierduta
- *clase 'normale' : extrem de mult timp petrecut in online, adica materie prost inteleasa adeseori + o luna de vacanta care te cam da peste cap. Eu una cel putin, daca as fi avut o luna libera, nu repetam la majoritatea materiilor cum repet in timpul scolii, ceea ce inseamna ca uiti sa inveti si uiti materia propriu-zisa (hai, ca dupa o luna in care nu exersezi deloc putini isi aduc aminte de lucruri cum ar fi tarile Asiei si unde sunt pozitionate, oasele, despre efectul magnetic al curentului electric etc)

Personal, lucrul care cred ca va afecta cel mai tare generatia asta va fi tocmai faptul ca nu te mai poti concentra, sa acorzi atentie unui singur lucru. Plus copiatul care probabil va fi la ordinea zilei ceea ce inseamna ca majoritatea vor fi slabi la majoritatea materiilor. (nu zic acum sa fii de 10 pe linie, insa cred ca daca copiezi constant 100% nu inveti ceea ce copiezi si in felul asta, desi ai note mari, nu o sa stii multe, ceea ce te afecteaza pe viitor.

| dge18 a răspuns:

Păi este simplu, numai sunt atenți la ore, fac cu totul altceva când se predă, efectiv o să devină mai slabi la gândire cu timpul.