| adriami a întrebat:

Ce este cu variantele la bac?
Din ele se extrage subiectul pentru bac?
Nu va mirati de intrebare,am terminat acum cativa ani liceul, profil informatica si din motive de sanatate nu am dat bac-ul.
Ma bucur ca sunt sanatoasa si traiesc...
Pentru ca nu am tangenta cu liceul ..intreb aici.

Răspuns Câştigător
| Catabtr23 a răspuns:

La ce variante te referi? Cele online sunt doar modele exemplificatoare, variantele de bac se realizeaza in ziua in care se desfasoara bacul cu doar ceva timp inainte de-ale primi tu pentru rezolvare.

| adriami explică (pentru Catabtr23):

Se dau modele cate 100 variante pentru fiecare materie. Ceea ce vreau sa stiu este daca dintre acele modele se da si pentru bac. Merita sa fac acele variante? Ma vor ajuta? Eu vreau sa invat.

| adriami explică (pentru Catabtr23):

De exemplu, la limba romana sunt 3 subiecte si pentru fiecare cate 100 de variante. La examen se vor da si ma refer la cerinte, dintre acelea care s-au dat ca si model?

4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU sunt 100 de variante cum ai înţeles tu!
100 de variante PROPUSE au fost doar în 2008 şi în 2009.

Se alcătuiesc 10 variante de subiecte pentru Sesiunea din vară!
Din cele 10 variante se extrag, în general, 2 variante ( una pentru subiectul de dimineaţa şi una pentru varianta de rezervă/subiectul de la prânz )...
Deci, rămân 8 variante "secrete", care pot fi refolosite la Sesiunea din toamnă ( se mai adaugă 2 variante ).

NU se publică decât variantele extrase/date!

Toate cele bune!

| Catabtr23 a răspuns:

Exercitiile de la Bacalaureat sunt de genul celor care se afla si in modele, dar nici gand fix aceleasi exercitii(ma refer fix aceeasi rezolvare), dar modul de rezolvare care-l vei folosi la bac este acelasi pe care il folosesti si ca sa rezolvi un model de bac. Da, merita sa faci acele variante, cu cat mai multe, cu atat mai bine, vei invata din ele. La romana, va trebuie sa si recitesti operele literare care se studiaza la momentul actual in liceu.