Ce este inovatie?
Noutate pe plan național.
Invenția noutate pe plan mondial!
Noutatea trebuie să fie utilă!
Noutatea trebuie să fie reproductibilă.
Domenii : știință, tehnică, șamd.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Inova%C8%9Bie
http://ro.wikipedia.org/wiki/Inven%C8%9Bie
Nu consider corecte cele 2 definiții dar asta este.
Invenţie versus inovaţie
O distincţie importantă trebuie să fie făcută între invenţie şi inovaţie. Invenţia este prima apariţie a unei noi idei pentru un produs sau proces nou, pe când inovaţia este prima comercializare a ideii.[7]
Inovaţia reprezintă comercializarea invenţiei în produse sau servicii vandabile. Atunci cînd o nouă invenţie devine integrată în viaţa economică, adică a început să aibă consecinţe economice, ea devine o inovaţie. Pentru a transforma o invenţie în inovaţie, o companie trebuie să combine cunoştinţe, capabilităţi, abilităţi şi informaţii asupra pieţei, suficiente resurse financiare etc.
Invenţia nu conduce în mod necesar la o inovaţie. Inovaţia este posibilă şi fără ceva care ar putea fi identificată ca invenţie, dacă compania identifică o idee tehnică existentă anterior. Aspectul exploatării comerciale a invenţiei este prezent aproape în toate definiţiile inovaţiei.
Alte detalii : în articolul Inovaţie, secţiunea „Deosebiri între invenţie şi inovaţie".
Pe vremea lui "asasinatu" asta era clasificarea, invenția era noutate absolută pe plan mondial, iar inovația era noutate în RSR.
INOV'AŢIE, inovaţii, s.f. Noutate, schimbare, prefacere. ** Rezolvare a unei probleme de tehnică sau de organizare a muncii cu scopul îmbunătăţirii (productivităţii) muncii, perfecţionării tehnice sau raţionalizării soluţiilor aplicate. [Var.: (înv.) inovaţi'une s.f.] - Din fr. innovation, lat. innovatio, -onis.
Inovatie inseamna o nautate.
Uite citeste si afla aici : http://dexonline.ro/definitie/inova%C8%9Bie
Succes!;)
Descoperire tehnică sau organizatorică care constituie o noutate și este introdusă în practică (pentru a mări productivitatea muncii). 2) Achiziție sau realizare nouă (introdusă într-un domeniu de activitate); noutate
Uite aici > http://ro.wikipedia.org/wiki/Inova%C8%9Bie < este importanta doar prima propozitie;)
INOVÁȚIE, inovații, s. f. Noutate, schimbare, prefacere. ♦ Rezolvare a unei probleme de tehnică sau de organizare a muncii cu scopul îmbunătățirii (productivității) muncii, perfecționării tehnice sau raționalizării soluțiilor aplicate. [Var.: (înv.) inovațiúne s. f.] – Din fr. innovation, lat. innovatio, -onis.