| CosminGFX a întrebat:

Ce este mai important, rezultatul bun al unei olimpiade nationale, sau medie generala de la liceu?
Recent am fost la o olimpiada de TIC la faza nationala si am ajuns pe locul 5, si astazi am primit si o diploma din partea colegiului (sunt clasa a 9-a) de excelenta. Aceeasi diploma o primeste si "seful de promotie" doar ca pe a lui v-a scrie "Pentru rezultate deosebite la invatatura" iar pe a mea "Pentru rezultate deosebite la olimpiada nationala". Acum, asta m-a pus pe ganduri, si cred ca diploma mea valoreaza mai mult decat a lui, si gandul sa am medie mare se duce incet-incet. Spuneti-mi va rog parerea voastra, care este mai importanta pentru a intra la o facultate, si, bineinteles, la materiile de baza oricum voi invata.

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Distinctiile primite la olimpiadele nationale si internationale in ultimii doi ani de liceu au o MARE
relevanta la admiterea la studii universitare de licenta --- atat la universitatile din Ro cat si la cele din UE!

In Romania, olimpicii nationali si internationali au dreptul sa fie inmatriculati FARA EXAMEN DE ADMITERE pe locuri finantate de la bugetul de stat( locuri fara taxa) in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 1004/2002

In ordinea descrescatoare a importantei pentru admiterea la studii universitare, se afla media generala la examenul de bacalaureat. Unele universitati din Ro( si chiar din UE ) isi selecteaza candidatii folosind criteriul mediei de bac.

Daca pana acum 2-3 ani, media generala de la liceu ocupa o anumita pondere in calculul mediei de admitere la facultate, acum ea nu mai conteaza decat la departajarea candidatilor care, in urma concursului de admitere, au aceiasi medie.

| OoBunnyoO a răspuns:

Mai importanta este media generala. La facultate nu te intreaba nimeni de mediile si notele de la olimpiade, insa iti cer media pe cei patru ani de liceu, iar inscrierea pe locuri, la unele dintre facultati se face strict pe aceasta medie din cei patru ani de liceu.
Rezultatele la olimpiada sunt mai mult pentru satisfacerea egoului personal, dar cam atat.