O figura de stil prin care o persoana vorbeste cu ea insasi. De exemplu cand iti zici in gand: "Ce tare sunt!"
Ps: ma ajuti te rog frumos cu o vizualizare?
http://originals.ro/65685org
Cand un personaj vorbeste cu sine insusi se numeste monolog, indiferent ca este intr-o opera in proza sau lirica.
Atunci cand emitatorul trimite/spune o informatie catre receptor si nu primeste un raspuns se creeaza un monolog! Ex:Cand profa ta te-a intrebat ce este monologul si tu nu i-ai raspuns sa creeat un monolog! Bafta!
MONOLÓG, monoloage, s. n. 1. Scenă dintr-o lucrare dramatică în care un personaj, fiind singur pe scenă, își exprimă cu glas tare gândurile. ♦ Monolog interior = procedeu literar specific romanului sau nuvelei de analiză psihologică, prin care personajul supune introspecției propriile sentimente. ♦ Lucrare dramatică de proporții reduse, destinată să fie interpretată de către un singur actor. 2. Vorbire neîntreruptă a cuiva, fără a da altuia timp pentru replică; vorbire cu sine însuși. [Pl. și: monologuri] – Din fr. monologue.
Este atunci cand vorbesti numai tu in fata unui public sau a unei persoane fara sa te intreupa sau sa intervina.
Monologul este un mod de expunere și procedeu literar prin care personajul își analizează stările sufletești, concepțiile, ideile și le aduce la cunoștința cititorilor sau a spectatorilor. De asemenea, poate fi un tip de discurs continuu în care nu se așteaptă un răspuns.