În lingvistică, omonimia se referă la un grup de cuvinte care au aceeași ortografie și pronunție, dar au sensuri diferite. Starea unor cuvinte de a fi identice sau cvasi-identice în aspect și pronunție se numește omonimie, iar cuvintele din această categorie se numesc omonime. Intrarea pentru „omonime" în Enciclopedia Britanica (ediția a 14-a) spune că „omonimele sunt cuvinte scrise la fel dar cu sens total diferit și că omonimele sunt cuvinte asemănătoare ca pronunție din cauza accentului". Pe de altă parte, omonimele sunt definite în Dicționarul Oxford al limbii engleze (ediția a doua) ca „un cuvânt cu aceeași scriere ca altul, dar cu origine și înțeles diferite."
Doua sau mai multe cuvinte ce se scriu la fel ( au aceeasi forma ), dar sensuri diferite. De exemplu: cuvantul "toc" are mai multe sensuri: tocul de la pantof, tocul in care tii ochelarii.
Cuvinte cu aceeasi structura, dar cu sensuri diferite. De exemplu: broasca - la usa si broasca din lac.
OMONÍM=Cuvânt care are aceeași formă și aceeași pronunțare cu alt cuvânt sau cu alte cuvinte, de care diferă ca sens și origine. 2. S. m. Persoană care poartă același nume cu altcineva; tiz. – Din fr. homonyme.
Sansa98 întreabă:
Lauraaaaaaaaa întreabă: