anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este poemul?

15 răspunsuri:
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

"Poemul: strainul din inima mea." (Costel Zagan). Poemul este insusi sufletul asternut pe o coala alba, insetata de versuri. Este hrana indragostitilor fara raspuns la dragostea care ii guverneaza. Este o ingemanare dumnezeiasca de cuvinte ce ramane pentru eternitate la indemana tuturor. Este gandul inimii soptit de buzele tandretii. Poemul? Esti tu insuti care intrebi si te reprezinta prin fiecare traire din viata ta. Fiecare zbatere de aripi este un vers si fiecare semn de punctuatie este o alta rasuflare. Poemul este o constructie inedita de suflet, este un mit despre sensul vietii.

| DeeDee a răspuns:

Poezia este textul care reda cu cea mai mare acuratete oglindirea sufletului tau in lumea fizica. Este insa o forma diluata a spiritului, dupa cum iti dai seama, insa este cel mai sus nivel la care putem urca atata timp cat suntem blocati intr-un corp material. Atata timp cat te provoaca si iti produce stari de neliniste, este poezie. Daca te lasa rece, e doar un text.

| Ana_6509 a răspuns:

Specie a poeziei epice, de întindere relativ mare, cu caracter eroic, filozofic, istoric, mitologic, legendar etc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Creatie mai ales in versuri de mari dimensiuni cu subiect partial sau desfasurat, in care sunt reflectate in mod liric ( prin prisma afectivitatii personale) evenimentele de semnificatie majora din viata unui popor ori a unor persoane.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O specie a genului epic, cu volum mare si caracter legendar

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O specie literara in versuri, mai ampla decit balada, cuprinzindmai multe personaje.in poem liricul se imbina cu epicul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poemul este o creatie in versuri de mari proportii in care sunt prezentate evenimentele importante din viata unui popor sau a unei persoane.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exprima o zi importanta din viata omului

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Specie a poeziei epice, de întindere relativ mare, cu caracter eroic, filozofic, istoric, mitologic, legendar etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poemul

| Clank a răspuns:

Poemul este o specie a genului epic, in general de mari proportii, in care se relateaza evenimente istorice.

| Clank a răspuns:

Poemul este o specie a genului epic, in general de mari proportii, in care se relateaza evenimente istorice si legendare.

| ddoorrxxyy a răspuns:

Specie a poeziei epice, de întindere relativ mare, cu caracter eroic, filozofic, istoric, mitologic, legendarPoemul: strainul din inima mea." (Costel Zagan). Poemul este insusi sufletul asternut pe o coala alba, insetata de versuri. Este hrana indragostitilor fara raspuns la dragostea care ii guverneaza. Este o ingemanare dumnezeiasca de cuvinte ce ramane pentru eternitate la indemana tuturor. Este gandul inimii soptit de buzele tandretii. Poemul? Esti tu insuti care intrebi si te reprezinta prin fiecare traire din viata ta. Fiecare zbatere de aripi este un vers si fiecare semn de punctuatie este o alta rasuflare. Poemul este o constructie inedita de suflet, este un mit despre sensul vietii.

| chinezoyu a răspuns:

Inca n-am invatat poemul la scoala dar stiu doar ca apartine genului liric si ca seamana cu poezia (din cate stiu nu prea are rime poemul dar si poezia poate sa aiba rima alba (adica sa n-aiba rima) )

| Kiss_Bianca_1999 a răspuns:

Eu acum urmeaza sa-l invat laughing

Întrebări similare