"Poemul: strainul din inima mea." (Costel Zagan). Poemul este insusi sufletul asternut pe o coala alba, insetata de versuri. Este hrana indragostitilor fara raspuns la dragostea care ii guverneaza. Este o ingemanare dumnezeiasca de cuvinte ce ramane pentru eternitate la indemana tuturor. Este gandul inimii soptit de buzele tandretii. Poemul? Esti tu insuti care intrebi si te reprezinta prin fiecare traire din viata ta. Fiecare zbatere de aripi este un vers si fiecare semn de punctuatie este o alta rasuflare. Poemul este o constructie inedita de suflet, este un mit despre sensul vietii.
Poezia este textul care reda cu cea mai mare acuratete oglindirea sufletului tau in lumea fizica. Este insa o forma diluata a spiritului, dupa cum iti dai seama, insa este cel mai sus nivel la care putem urca atata timp cat suntem blocati intr-un corp material. Atata timp cat te provoaca si iti produce stari de neliniste, este poezie. Daca te lasa rece, e doar un text.
Specie a poeziei epice, de întindere relativ mare, cu caracter eroic, filozofic, istoric, mitologic, legendar etc
Poemul este o specie a genului epic, in general de mari proportii, in care se relateaza evenimente istorice.
Poemul este o specie a genului epic, in general de mari proportii, in care se relateaza evenimente istorice si legendare.
Specie a poeziei epice, de întindere relativ mare, cu caracter eroic, filozofic, istoric, mitologic, legendarPoemul: strainul din inima mea." (Costel Zagan). Poemul este insusi sufletul asternut pe o coala alba, insetata de versuri. Este hrana indragostitilor fara raspuns la dragostea care ii guverneaza. Este o ingemanare dumnezeiasca de cuvinte ce ramane pentru eternitate la indemana tuturor. Este gandul inimii soptit de buzele tandretii. Poemul? Esti tu insuti care intrebi si te reprezinta prin fiecare traire din viata ta. Fiecare zbatere de aripi este un vers si fiecare semn de punctuatie este o alta rasuflare. Poemul este o constructie inedita de suflet, este un mit despre sensul vietii.
Inca n-am invatat poemul la scoala dar stiu doar ca apartine genului liric si ca seamana cu poezia (din cate stiu nu prea are rime poemul dar si poezia poate sa aiba rima alba (adica sa n-aiba rima) )
anonim_4396 întreabă:
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: