Buna! Aici cred ca depinde de fiecare facultate in parte, fiindca sunt facultati unde se tine cont doar de nota de la bac, insa sunt si facultati unde se mai tine cont si de admitere.
Daca la facultatea unde vrei tu sa aplici, inscrierea se realizeaza pe baza de concurs de dosare, atunci conteaza doar nota de la bacalaureat. Daca sunt 30 locuri disponibile, pentru la buget, ca si exemplu, atunci primele 30 persoane care au aplicat, in ordine descrescatoare a notelor de la bac, se vor inscrie. Restul probabil vor fi repartizati la alte specializari, ori la cu taxa, insa depinde ce optiuni ai ales tu initial. In cazul inscrierilor bazate pe concurs de dosare, nu se sustin probe de admitere.
Daca in schimb este necesar sa sustii admiterea la facultatea unei vrei tu sa aplici, atunci sa stii ca respectiva proba este eliminatorie, iar in cazul in care sunt persoane cu aceeasi medie, iar locurile sunt limitate, atunci se va lua in considerare si media de la bacalaureat.
Acum nu stiu sa iti spun exact in ce procentaj depinde media de la bacalaureat... Stiu doar ca depinde, unele facultati doar pe aceasta se bazeaza, iar altele pe admitere + nota bac.
Depinde de la Universitate la alta universitate. Gasesti toate aceste date pe site-ul facultatii la care vrei sa mergi.