Doctoratul este obtional, se da dupa master si masterul dupa ce termini o facultate, dupa licenta...sunt niste diplome importante, oricum, si trebuie sa inveti foarte foarte mult pentru a le obtine.
Doctoratul ti-l dai doar daca vrei. In plus, cel putin la bugetari, conteaza sa-l ai pentru ca ai un spor de 15 % la salariu. Dupa ce ai doctoratul poti sa predai in invatamantul superior... sau poti sa accezi la anumite functii care iti cer aceasta calificare. Sunt locuri de munca in care nu poti fi trecut pe o treapta superioara de salarizare daca nu ai masterul facut. Cu doctoratul e putin altfel - sunt anumite functii (in invatamant), la conducerea unor institutii de cultura (desi nu e obligatoriu, este un atu)...
Sunt unii care isi doresc un palmares bogat de titluri pentru a avea ce scrie pe cruce.Pa cuvant.
Si Elena Ceausescu a fost Doctor Docent.
Doctoratul reprezinta cea mai inalta calificare pe care o poti obtine in sistemul de invatamant. Nu e obligatoriu, dar pentru palmares e cam ultima forntiera. Ierarhic, vine dupa master, iar master vine dupa absolvirea unei facultati cu titlul de economist, inginer, etc
"Doctoratul este o formă de studii postuniversitare, a cărei finalitate este dezvoltarea cunoaşterii prin cercetare ştiinţifică şi care se organizează în scopul pregătirii cadrelor ştiinţifice necesare pentru asigurarea progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic al ţării.
Studiile de doctorat se organizează cu forma de învăţămînt la zi şi cu frecvenţă redusă. Durata studiilor la zi este de 3 ani, cu frecvenţă redusă – de 4 ani.
Pe durata studiilor de doctorat, persoana respectivă are calitatea de doctorand." Succes!
De regula doctoratul iti foloseste daca vrei sa predai sau sa lucrezi in cercetare, in rest nu isi are o utilitate practica.
PS: scriu ca poate mai citesc si altii