| Lightdark a întrebat:

Ce exista înainte de perioada Precambriană adică gen erau oraginsme pe Terra?

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Https://ibb.co/RBP587s

https://ibb.co/dcCjTrG

Raspunsul corect ar fi : inainte de Cambrian, a fost Eonul Proterozoic. Cambrian a fost o Perioada, care face parte din Era Paleozoica si Enonul Phanerozoic.

Multi o baga pe aia ca inainte de Cambrian o fost logic, Precambrian, dar nu este chiar asa. Titulatura asta de Precambrian, este a tribuita celor 3 Eoni, adica primele evenimente din istoria formarii Palantului, inclusiv timpul ala cand planeta era fierbinte, asa ca nu putem spune ca inainte de Cambrian a fost Precambrian, adica inainte de Cambrian nu era lava, ori planeta sa fi ca in eonul Haden.

I s-a spus Precambrian, de la Cambrian, pentru ca in Cambria au fost studiate prima data astfel de roci, adica in Wales, adica Tara Galilor cum stiu romanii.

Cambrian se refera la o perioada, pe cand Precambrian se refera la Eoni din geologia Pamintului, o perioada mult mai mare de timp.

Daca a existat viata inainte de Perioada Cambriana? Da viata a inceput, din spusele celor care au studiat, care sau ocupat si se ocupa cu astfel de studii, de la sf Eonului Haden, mai exact din Archean, atunci au inceput sa apara primele forme de viata, care aveau la baza fotosinteza si ar fi dus la oxigenarea planetei.

Cam asa spune geologia ca ar sta lucrurile.Chestiile astea le gaseai singur pentru wikipedia daca cautai, dar banui ca in afara de TPU, Facebook tik tok, nu stii sa cauti si ceva folositor, ori in general sa cauti ceva pe netu asta.

Eu aveam pozele ce le-am pus aici, le am de ceva timp, asa mi-am adus aminte si am zis hai sa le pun totusi, de nu le aveam nu te gindi ca cautau eu pentru careva informatii, in timp ce tu sau altii stau pe tik tok laughing

| johnnny123 a răspuns:

Perioada precambriana începe odată cu formarea Pământului, deci "înainte" nu exista planeta, cel puțin nu în forma ei "planetară".

| gabicoo a răspuns (pentru johnnny123):

Da! Dar userii TPU existau! Și există dovezi în acest sens.winking

| carevaescu a răspuns (pentru gabicoo):

Mamă, ce memorie bună ai

| gabicoo a răspuns (pentru carevaescu):

winking

Întrebări similare