Daca mergi in ALTE tari decat cele unde se vorbeste engleza ( ), atunci poti conversa in engleza: nici tu, nici ei nu vorbesc perfect...
Esti mai norocos daca stii germana: ei folosesc diferite dialecte, foarte deosebite intre ele.
Cand vor sa discute, folosesc germana literara (Hoch EDeutsch). Daca vrei sa te intelegi cu ei, este suficient sa le rogi sa vorbeasca germana literara, vor sti ca esti din alt loc si se vor stradui sa va inteleget.
Daca localnicii nu cunosc nici una din limbile stiute de tine, atunci intai trebuie sa "furi" cum se saluta intre ei, iar cand abordezi pe cineva, atunci intai saluti, dupa care incerci sa le explici prin cuvinte internationale, ale tale, precum si cu gesturi de mana ceea ce doresti. Te poate ajuta si daca folosesti Google translate, cu voce.
@BDD1 a spus bine. Trebuie sa traiesti in acea tara a carei limba o inveti. Altfel, patesti ca in bancul:
-Cum a fost in Anglia? Tu stii engleza, cum te-ai inteles cu oamenii?
-Tara frumoasa, oameni buni, numai ca ei nu prea stiu engleza.
Bine, lasa asta. E vorba de limba oficiala.
Acum, la modul serios. Am o cunostinta care a terminat facultatea in Franta (stii, schimburile alea de studii) si s-a maritat fix in Paris. Si-a facut planuri dinainte, dorea sa castige bursa si s-a pregatit ani de zile cu cea mai buna profesoara de franceza. Dupa un an de sedere acolo, le-a spus parintilor: ati dar banii degeaba pe meditatii. Profesoara nu stie nici pe departe limba franceza adevarata. Stie doar ce a invatat si ea cu alti profesori, dar mult denaturata.
Cand am comunicat prima data cu nativii, eram cu ghidul de conversatie dupa mine. Oricum niciodata nu plec din tara fara el.
Pentru a invata o limba straina corect trebuie sa traiesti printre persoane straine.
AnonimFaraPereche întreabă:
Curiosul999 întreabă: