| eueueu68112 a întrebat:

Ce facultate as putea sa aleg?
M-am gandit sa merg pe limbi straine, preferabil pe traduceri, dar n-am gasit nimic. De pe google imi da doar rezultate cu FLSS UB (universitatea din Bucuresti). as vrea sa aleg o specializare cu engleza la nivel avansat si inca o limba (preferam daneza) dar n-am gasit nicaieri, probabil n-am cautat eu bine. Din ce facultati as putea alege?

5 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Cum n-ai gasit? Sunt o gramada de combinatii posibile: engleza-chineza, engleza-japoneza, engleza-spaniola, engleza-italiana, engleza-portugheza, engleza-rusa etc.

Daca vrei neaparat daneza, nu o sa gasesti, mai ales in Bucuresti. Singurele limbi nordice acolo sunt suedeza si neerlandeza si sunt prin rotatie, un an suedeza, un an neerlandeza.

| minrest a răspuns:

La Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, din cadrul Universitatii Bucuresti, unul din programele de licenta este exact ce vrei, Limba Engleza avansati, plus o a doua limba. Nu stiu daca si daneza. De ce nu intri in pagina facultatii prin pagina Universitatii?

| alina2k18 a răspuns:

Nu au daneza la UB;)
http://lls.unibuc.ro/......i-2018.pdf
3. TRADUCERE ȘI INTERPRETARE
admitere pe bază de examen scris – se va alege o combinaţie de două limbi dintre: Engleză / Germană / Franceză /
Italiană / Spaniolă / Rusă, cu menţiunea că orice combinaţie între ultimele 3 limbi din listă (Italiană, Spaniolă, Rusă) e
exclusă.

| mastadont a răspuns:

Îți recomand să dai la cluj, Nu au secție specială de traduceri însă poți să faci în facultate limbi moderne aplicate, LMA. Aici ai opțiunea să alegi trei limbi dacă țin minte bine, eu sunt la master la UBB acum însă nu am fost chiar la LMA. Despre daneză nu știu sigur dacă se predă însă limba norvegiană știu sigur că se face. Și eu tot traducător doresc să devin, am făcut literele și acum sunt la un master european de traductologie și terminologie, e chiar fain dar se studiază enorm de mult.

| eueueu68112 explică (pentru mastadont):

Prea departe cluj, stau in vrancea si as face vreo 15 ore cu trenul... ar fi fost frumos acolo