Drept. De la istorie in general iesi profesor de istorie iar cei care au terminat stiinte politice, foarte putini chiar lucreaza in domeniu, deci e mai mult o facultate pe care o faci ca sa zici ca faci o facultate.
"De la istorie iesi profesor de istorie", o zici de parca ar iesi violator sau talhar. E o meserie foarte frumoasa, nobila, respectabila si, pe viitor, sper, bine platita. In ceea ce priveste stiintele politice ai dreptate, dar ceea ce omiti este ca Dreptul este o fabrica de someri. Doar cei eminenti sau cei cu relatii reusesc sa-si gaseasca de lucru in domeniu. Cea mai buna varianta dintre cele trei enumerate mai sus este, clar, istoria.
E greu si sa iesi profesor, cel putin, la mine in judet, lipsa elevilor a devenit o mare problema, anual liceele renunta la 1-2 profesori care ajung sa aiba cate 1-2 ore / scoala, in tot judetul.
Si legat de Drept, daca treci prin facultate degeba, e normal sa nu-ti gasesti de lucru.
Asa ai interpretat-o tu. Imi zici si mie unde am zis ca sa iesi profesor de istorie e un lucru rau? Dar in general nu e ok sa te orientezi spre invatamant daca nu-ti doresti tu neaparat asta pentru ca un domeniu solicitant si stresant care nu se plateste la ora actuala la nivelul stresului, deci nu merita sa-ti faci viata grea daca nici macar nu iubesti sa zic sa lucrezi cu copiii. E greu sa-ti gasesti post avand in vedere ca sunt putine ore in general la o clasa ca prof de istorie. In general cei care se duc la facultatea de istorie se duc sa se faca muzeologi sau ceva de genul si din lipsa de posturi acolo se fac profesori.
Nici macar un singur coleg al meu de an de la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti, nu a ajuns somer sau la vreo munca prost platita. Putini lucreaza pe la Institute, in facultate nu a ramas nici unul, si profesori de Istorie sunt putini, dar multi lucreaza in banci si in tot felul de firme, angajatorii stiu ce inseamna diploma asta.
Le-a folosit foarte mult pentru angajare, si pe buna dreptate, pe de o parte au aratat calitate umana facand o facultate serioasa, pe de alta parte au o pregatire stiintifica care ii ajuta la orice fac. Istoria ca stiinta dezvolta teorii explicative care trebuie sa nu fie contrazise de niciuna dintre faptele cunoscute. Daca un fapt nu se potriveste, vine imediat un alt istoric si te contrazice. Iar ca sa integrezi toate faptele intr-o teorie viabila este un demers stiintific serios. Deasemenea, trebuie sa stabilesti faptele, asta e un roman politist in sine. Cine angajeaza la banca un absolvent de Istorie ( sau Sociologie, sau altceva) in locul unui absolvent de liceu o face pentru ca prefera un om cu pregatire stiintifica, si prefera un om harnic in munca intelectuala.
Cea mai potrivita este aceea care iti place mai mult. Intereseaza-te pe site-urile facultatilor respective ce cursuri se fac si vezi care te-ar interesa mai mult.