| SonicAriciul a întrebat:

Ce inaltime se estimeaza ca ar fi avut Alexandru Ioan Cuza?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

"Despre cum era, în realitate, omul Cuza s-au scris mii de rânduri.
„Un bărbat de statură mijlocie, însă arătos, cu o înfăţişare plăcută şi ademenitoare.
Manierele lui erau distinse, ceea ce nu puţin îi ajuta în izbânzile sale diplomatice", este portrerul făcut domnitorului de Bolintineanu în volumul "Viaţa lui Cuza".

https://infoprut.ro/57562-lucruri-nestiute-despre-alexandru-ioan-cuza.html

| scp3008 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ase se spune 1.50m. Trebuie luat in considerare ca odinioara oamenii erau mult mai scunzi in general datorita alimentatiei sarace in diversitate.
Inaltimea unui om tine de alimentatie si genetica. Dar indiferent de genetica cu o alimentatie corespunzatoare in cateva generatii se poate atinge inaltimea maxima umana

| SonicAriciul explică (pentru Violleta2022):

Eu intreb de Alexandru Ioan Cuza, de ce imi raspunzi de Stefan cel Mare?

| relian a răspuns (pentru scp3008):

Tu cu Violeta pe la scoala, la istorie ati trecut? Daca nu ati trecut,atunci regis are dreptate laughing
Vaz stii genetica,nutritie,dar nu stii,ori nu faci diferenta intre Stefan cel mare si Cuza,chestia asta este grava r au,rusinos,violleta ce sa zic, ea mai mereu face salate laughingdeci nu-i nic nou, pe tine nu te stiu dar, nu te grabi sa dai un raspuns, pana nu citesti si pricepi intrebarea bine ok?
E bun daca intelegi, omu invata cit traieste.

| scp3008 a răspuns (pentru relian):

I-am dar crezare la Violeta, Nici nu am cautat dupa persoana din intrebare
Mai degraba voiam a argumenta de ce mai demult oamenii erau mai scunzi

| relian a răspuns (pentru scp3008):

Violleta cu 2 de L a modificat raspunsul, te doare mintea.Acu la bagat pe Bolintineanu laughing dar deja s-a facut de cacaoo mai peste tot.au apucat sa citeasca unia pe aici.E bun si asa rau,era bine sa nu mai poata modifica nimic laughing
Oamenii nu erau mai scunzi ca in ziua de azi,ori fi fost anumiti conducatori,dar nu poti generaliza,asa din poezii,din povestiri erau si oameni inalti si care traiau si mult,deci trebuie cautat o descriere generala,asta daca a facut careva,despre populatie pe vremea aia,ori in anumite perioade.
Si in biblie scrie ca erau si oameni de astia nu inalti inalti,nu vorbesc de goliat,vorbesc de triburi intregi,de citesti in biblie,cand umblau evreii prin pustiu,si se intilnea cu cate un trib de asta,inainte sa ia decizii,analizau,spionau ce oameni erau,chiar spune la un mom dat ca nu stkiu ce trib aveau oameni inalti,puternici etc si ocoleau,stiau ca nu era rost de nimic cu aia laughing.
Si astazi sunt destui oameni scunzi,deci nu tine inaltimea de ce maninca omu, zic eu, aia pe vremuri de prin central america erau majoritatea scunzi, chiar si aia mai avuti, asa erau ei ca natie, genetic.In sf am zis si eu, apucasem sa citesc ce a scris Jassmina, scuze violleta, dar din ce am inteles Violeta este tot Jssmina doara ca aia era cu 2 de S acum are 2 de L laughing

| scp3008 a răspuns (pentru relian):

Poate m-am luat dupa Violeta la intaltimea lui Ioan Cuza, dar despre inaltimea oameniilor in general afirm cu incredere ca odinioara erau mai scunzi in general (asta nu inseamna ca nu erau unii de 2m dar fata de media de azi per general omenirea era mult scunda pretutindeni) Depinde si de cat de multi mergi inapoi in timp ca in perioada pre-civilizationala cand cutreieram liber prin paduri, conform scheletelor descoperite aveam o inaltime medie asemanatoare cu cea de azi. Insa deindata ce am apucat sa ne asezam, inmultindu-ne formand civilizatii per general am inceput sa scadem in inaltime datorita alimentatiei sarace si nesanatoase.
Cat despre Biblie, in perioada respectiva zona Orientului mijlociu, africa de nord era foarte populata, si dezvoltata iar oamenii erau foarte scunzi deci Isus probabil a avut undeva intre 1, 5-1, 6m.
Asta pana in secolul trecut cand globalizarea a facut accesul la alimente mai usor pretutindeni
Inaltimea se datoreaza combinatiei dintre alimentatie corespunzatoare in primii ani si genetica. Dar in cateva generatii, cu o alimentatie corespunzatoare se poate creste nivelul oricarei populatii(exemplu 5cm/generatie) indiferent de genetica pana ajungi la maximul permis de legiile biologiei si fizicii undeva la

| Brizbriz a răspuns:

Inaltimea fizica sau cojones?

pentru ca, cojones avea cu tona, auzi, sa vorbesti cu marele sultan de la egal la egal, cu toate ca "eticheta" era sa ii saruti papucii

TOT RESPECTUL!

| Nirvanaaa a răspuns:

Am găsit aici statura mijlocie. Aproximează mijlociul asta cât vrei tu. :))
Eu mediu aș zice un 1, 65 m totuși pentru vremurile alea. Dar e interpretabil. Un număr exact nu am găsit însă.

https://www.radioromaniacultural.ro/portret-alexandru-i-cuza/

| SonicAriciul explică (pentru Nirvanaaa):

Ochi albastri? Interesant, in portrete pictate pare sa aiba ochi caprui, iar din fotografiile care pe vremea aceea erau toate alb-negru nici nu iti dai seama. Greu de zis, dar multumesc macar pentru un raspuns cat de cat relevant.

Întrebări similare