| pisiiiiii a întrebat:

Ce inseamna Conspect?

19 răspunsuri:
| xDxDxDxDxD a răspuns:

N-am sa iau din dictionar dar a conspecta inseamna sa scoti ideile principale, sa scrii cat mai pe scurt ce e important (ex.cand zice profesorul sa conspectam lectia cutare.)
sper ca am fost inteleasahappy

| pisiiiiii explică (pentru xDxDxDxDxD):

Pai care e diferenta dintre conspect si rezumat?

| xDxDxDxDxD a răspuns (pentru pisiiiiii):

Pai rezumatul e atunci cand povestesti

| mgvr a răspuns (pentru pisiiiiii):

Dupa parerea mea, a conspecta inseamna a scoate foarte schematic ideile esentiale, iar a rezuma inseamna o povestire foarte sumara si scurta.Un rezumat trebuie sa contine introducere, cuprins si incheiere pe cand un conspect nu[as putea spune ca aici se pot folosi idei esentiale cu liniutahee hee]

| pisiiiiii explică (pentru xDxDxDxDxD):

Pai si la conspect, nu povestesti?

Nu...la conspect scoti ideile esentiale

| xDxDxDxDxD a răspuns (pentru pisiiiiii):

Pffstraight facenu cred ca ai auzit de conspectat o poezie sau o lectura
rezumatul la asta se refera.
de conspectat am auzit doar la lectii si atat, pe cand rezumatul poti sa il faci la mai multe...
conspectul nu se refera la a povesti ci cum ma spus mai sus, ...scoti doar ideile principale.

De fapt cred ca conteaza si materia al care ai sau obiectul... daca ai text[roman, nuvela
, povestire etc], cred ca se refera la a face rezumat...dar daca ai sa conspectezi dintr-o lectie, scoti ideiile principale

| pisiiiiii explică (pentru mgvr):

Din cate stiu eu, rezumatul nu contine introducere, cuprins si incheiere.

Http://ro.shvoong.com/how-to-write-an-abstract/ [primul punct de la "Ce constituie un rezumat bun şi eficient?"]

Inca sunt la scoala si nu am auzit de rezumat cu introducere, cuprins si incheiere.
Am luat 10 pe rezumat si nu am facut cu introducere, cuprins si incheiere.

| detty24 a răspuns:

A conspecta cu alte cuvinte ar insemna sa scoti esentialul dintr-un text sau sa scoti partile cele mai importante :p

| mgvr a răspuns:

CONSPÉCT, conspecte, s. n. 1. Notare sintetică, schematică și sistematică a datelor esențiale ale unei probleme pe baza unui material documentar. 2. Privire generală, vedere de ansamblu asupra unor probleme (realizată într-o lucrare). – Din lat. conspectus, germ. Konspekt.
Sursa: DEX '98 (1998)

Poti sa-mi explici in romaneste?!

| cristeaflaviurafael a răspuns (pentru pisiiiiii):

Scuze dar cred ca in romana ti-a zis.

| mgvr a răspuns:

Eu nu am vrut sa te c0ntrazic sau sa zic ca e gresit, doar ca unii profi m-au invatat ca asa este, pe cand altii nu au mentionat nimic despre...am vrut sa iti arat a se poate si asa ^^

| BrianPopcorn a răspuns:

CONSPÉCT, conspecte, s. n. 1. Notare sintetică, schematică și sistematică a datelor esențiale ale unei probleme pe baza unui material documentar. 2. Privire generală, vedere de ansamblu asupra unor probleme (realizată într-o lucrare). – Din lat. conspectus, germ. Konspekt.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CONSPÉCT s. v. compendiu.
Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CONSPÉCT ~e n. 1) Redare succintă a conținutului unei expuneri sau al unei lucrări. ~ul lecției. 2) (într-o lucrare) Privire generală asupra unor probleme; trecere în revistă a unor chestiuni. /

| Cata_Yonut_1995 a răspuns:

Notare sintetică, schematică și sistematică a datelor esențiale ale unei probleme pe baza unui material documentar. 2. Privire generală, vedere de ansamblu asupra unor probleme (realizată într-o lucrare). – Din lat. conspectus, germ. Konspekt.