N-am sa iau din dictionar dar a conspecta inseamna sa scoti ideile principale, sa scrii cat mai pe scurt ce e important (ex.cand zice profesorul sa conspectam lectia cutare.)
sper ca am fost inteleasa
Pai care e diferenta dintre conspect si rezumat?
Pai rezumatul e atunci cand povestesti
Dupa parerea mea, a conspecta inseamna a scoate foarte schematic ideile esentiale, iar a rezuma inseamna o povestire foarte sumara si scurta.Un rezumat trebuie sa contine introducere, cuprins si incheiere pe cand un conspect nu[as putea spune ca aici se pot folosi idei esentiale cu liniuta]
Pai si la conspect, nu povestesti?
Pffnu cred ca ai auzit de conspectat o poezie sau o lectura
rezumatul la asta se refera.
de conspectat am auzit doar la lectii si atat, pe cand rezumatul poti sa il faci la mai multe...
conspectul nu se refera la a povesti ci cum ma spus mai sus, ...scoti doar ideile principale.
Http://ro.shvoong.com/how-to-write-an-abstract/ [primul punct de la "Ce constituie un rezumat bun şi eficient?"]
A conspecta cu alte cuvinte ar insemna sa scoti esentialul dintr-un text sau sa scoti partile cele mai importante :p
CONSPÉCT, conspecte, s. n. 1. Notare sintetică, schematică și sistematică a datelor esențiale ale unei probleme pe baza unui material documentar. 2. Privire generală, vedere de ansamblu asupra unor probleme (realizată într-o lucrare). – Din lat. conspectus, germ. Konspekt.
Sursa: DEX '98 (1998)
Eu nu am vrut sa te c0ntrazic sau sa zic ca e gresit, doar ca unii profi m-au invatat ca asa este, pe cand altii nu au mentionat nimic despre...am vrut sa iti arat a se poate si asa ^^
CONSPÉCT, conspecte, s. n. 1. Notare sintetică, schematică și sistematică a datelor esențiale ale unei probleme pe baza unui material documentar. 2. Privire generală, vedere de ansamblu asupra unor probleme (realizată într-o lucrare). – Din lat. conspectus, germ. Konspekt.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
CONSPÉCT s. v. compendiu.
Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink
CONSPÉCT ~e n. 1) Redare succintă a conținutului unei expuneri sau al unei lucrări. ~ul lecției. 2) (într-o lucrare) Privire generală asupra unor probleme; trecere în revistă a unor chestiuni. /
Notare sintetică, schematică și sistematică a datelor esențiale ale unei probleme pe baza unui material documentar. 2. Privire generală, vedere de ansamblu asupra unor probleme (realizată într-o lucrare). – Din lat. conspectus, germ. Konspekt.
anonim_4396 întreabă: