anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce înseamnă "hype"?
Am văzut că nu are echivalent în limba română.
Ce înseamnă și la ce se referă?

Răspuns Câştigător
| DanielDanny a răspuns:

Depinde de context!
Poti sa zici, "I'm hyped about the new movie" poati sa traduci ca "Sunt nerabdator..." sau "Sunt entuziasmat" sau ceva de genu "Abia astept..."

Hype poate sa apara dupa o reclama pe care o face cinava, la un nou telefon de exemplu, si dupa ce apare reclama, daca multa lume devine interesata atunci poti spune ca reclama a creat "hype"!

Nu are traducere pentru ca e un cuvant inventat care exprima ca esti super, chiar hyper interesat de ceva!

11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"hype"? Am văzut că nu are echivalent în limba română"... deci nu inseamnă nimic

| gabicoo a răspuns:

Înseamnă: unul agitat așa ca Alex Dorinel, care combină energizantul cu berea la PET!

| anonim_4396 explică (pentru gabicoo):

laughing

| Lukasssz a răspuns:

Pai in ce context?

| Werrich a răspuns:

HIPER- Element prim de compunere savantă însemnând „peste", „deasupra", „în exces". [Var. iper-. / < fr. hyper-, cf. gr. hyper].

sursa: DN (1986)

| wildthing a răspuns:

A lua amploare in spatiul public un anume subiect...a se vorbi mult despre...

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Drogat /agitat /vitezoman, sau de altfel de a stimula în mod artificial sau excita/ a drog addict. Depinde de contextialitate.

Răspuns utilizator avertizat
| Cracaaaaaaaaaaaan a răspuns:

Tevatura
Daca se face tevatura pe un subiect
Subiectul e hyped

| Auntriq a răspuns:

Pai fiind un cuvant destul de nou inventat are mai multe sensuri adica:
Hype poate insemna-
I got a super hype(am un hype super-am o stare super buna) si aici se refera la stare.

Sau mai e un context: atunci cand faci promovare la un obiect care dupa reclama ta a devenit viral/cumparat de multe persoane

Sper ca te-am ajutat?