Expresia "a umbla în cardasie cu..."
Nu stiu din ce motive aceasta expresie a ajuns sa aiba conotatii negative, poate pentru ca provine de la un cuvant turcesc, kardeş, care însemna „frate". Iata cum arata cuvantul „cardasie" în turceste: kardeşçe. El înseamna „frateste, ca fratii". Trebuie adaugat ca nuanta acest termen, el se refera în principal la fratii care nu sunt de sange, la prietenii care îi fac pe oameni sa fie ca fratii.
Oare cine in ziua de azi nu este "in cardasie" cu nimeni. Nu ma refer la noi "piticii", care ne ducem traiul de azi pe maine, ci la rechinii care stiu exact, ce vor de la viata asta si obtin totul prin orice fel de mijloace, fie ele si neortodoxe.
Asociere cu o persoana sau mai multe pentru a obtine profituri ilegale in scopuri personale de ambele parti.
Ceea ce fac destul de des mebrii diferitelor partide din parlament!
Arunca tot felul de jigniri cu scopuri condamnabile!
Adica o alianta nu tocmai legata. ai fost in cardasie cu el doar ca sa te razbuni
Din cate stiu e un cuvant tiganesc si inseamna "cearta" sau "dusmanie" sau ceva de genul.
Buna intrebare pentru. cei care cred in teoria evolutiei.Multi oameni de bine sau luat "in cardasie"cu uni care cred ca ne-am dezvoltat(evoluat)din maimute si uite ca incet si ei din oameni devin maimute.Hahaaaa
Politicienii sint in cirdasie cu interlopii. Politicienii le faciliteaza contracte cu statul la preturi exorbitante si le asigura protectie in fata legii. Interlopii impart "prada" cu politicienii si uite asa toti sint fericiti si traiesc bine. Noi ramine sa platim facturile si platim si platim si platim...
In card cocorii mandru zboara,
Fiind condusi de-n sef de card!
Doar oamenii in cardasie
Fura de sting, sub sef, mafie!
##
In card si Lebedele zboara
Doar ciorile zboara in stol.
Deaceia hoti-n cardasie,
Ne fura cand sunt in dregatori!
##
Sa tragi in cardul de cocori
Socot ca-i crima si prostie.