Pe langa toate articolele ce le gasesti pe internet, iti pot oferi cateva sfaturi practice:
1. Frunzele de kale sunt foarte dure. Cand le gatesc (de obicei, in salate), le tai in bucati mici si le framant in maini, impreuna cu putina sare. Asa, frunzele devin mai fragede si, prin urmare, usor de mestecat.
2. Nu le adauga in salate decat daca sunt foarte bine zvantate. Absorb foarte multa apa. Si mai ales daca ai un dressing in salata, e posibil sa nu poti s-o mai mananci si a doua oara.
3. Incepe cu cantitati mici. Kale nu e tocmai un aliment popular. Nu toti se omoara dupa kale.
4. O gasesti in supermarket-urile mari. Eu o cumpar din Kaufland.
5. Daca nu-ti place, incearca si varianta kale-pepene rosu-branza de capra. Asa am inceput sa ma indragostesc de aliment.
6. Merita introdus in alimentatie. Si are textura unei salate foarte dure, mai degraba. Decat a unei verze.