Creatie artistica al carei mijloc de exprimarea este limba.
recunosc ca mi am deschis manualu. puteai sa faci si tu la fel.
Uite acum ia-o ca pe un sfat, in loc sa astepti sa iti dea cineva un raspuns bun pe TPU ca sa iti faci tu temele (cu toate ca TPU nu e facut pentru temele voastre) mai bine deschizi repede cartea si vezi ce scrie acolo...
Bună.
Totalitatea cărților publicate cu scopul de a fii citite de către câți mai mulți cititori cu scopul informării, studiului aprofundat, documentării, cultură generală cât și de specialitate: literatură universală: roman, proză, poezii, eseuri, povești, basme, etc; literatură de specialitate: științe ale dreptului, medicinii, ingineriei, psihologiei, etc.
Toate acestea formează literatura.
Pa, pa.
@Legiuitoarea: copiii astia incep sa inteleaga ce trebuie sa faca! Tu ce faci? Ai citit si tu raspunsurile de dinaintea ta? Incercam sa-i determinam sa invete, sa se obisnuiasca sa invete! Tu ai raspuns la postarea mea: "Școlarii trebuie să învețe la clasă împreună cu profesorul, individual acasă și iar apoi la școală."
Adica intr-o ora ai doua atitudini diferite in fata aceleiasi probleme? Ma ingrijorezi si ma mahnesti!
Monica
LITERATÚRĂ, literaturi, s. f. 1. Artă sau creație artistică al cărei mijloc de exprimare este limba; beletristică. ♢ Literatura populară = literatură (1) anonimă, care, transmisă pe cale orală, devine, dintr-o operă individuală la origine, o creație colectivă. Literatură cultă = literatură (1) care aparține unor autori individuali cunoscuți ca atare și transmisă prin scris. ♢ Expr. (Peior.) A face literatură = a ocoli esențialul unei probleme prin artificii de exprimare. 2. Totalitatea operelor beletristice ale unei epoci, ale unei țări, ale unui grup social etc. 3. Totalitatea operelor scrise care se referă la un anumit domeniu (al cunoașterii) Literatură muzicală. 4. Totalitatea lucrărilor cu privire la o anumită problemă, la un anumit subiect; bibliografie. – Din fr. littérature, lat. litteratura.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de LauraGellner, 24 May 2004 | Greșeală de tipar
LITERATÚRĂ s. 1. beletristică, litere (pl.), (înv.) scriitorie, (peior.) autorlâc. (Activează în domeniul ~ii.) 2. literatură de anticipație v. science-fiction; literatură populară = folclor; literatură științifico-fantastică v. science-fiction.