| MIkihellaA a întrebat:

Ce inseamna nunta de argint? ca trebuie sa scriu tema la romana si suna cam asa.
"Compune o scrisoare de felicitare adresata bunicilor tai cu ocazia nuntii de argint" si habar n-am ce inseamna nunta de argint. va rog.

6 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Teoretic este imposibil ca tu, care probabil că ești elevă în casa a VI -a, avînd aproximativ 13 ani, să poți trimite o scrisoare de felicitare bunicilor care își serbează nunta de argint.
Și iată de ce...
Trecem puțin prin aritmetică și logică.
Dacă tu ai 13 ani mama ta s-a căsătorit cu cel puțin 14 ani în urmă( 13 ani ai tăi plus cel puțin un an de la căsătoria ei pînă cînd tu te-ai născut.)
Deci în urmă cu 14 ani.
Să zicem că mama ta s-a căsătorit cînd avea 20 de ani. Acești 20 de ani plus cel puțin un an de cînd s-a căsătorit mama ei ( bunica ta ) fac 21 de ani.
21 + cei 14 de mai sus fac 35.
Ceea ce ar însemna că bunicii tăi s-au căsătorit în urmă cu cel puțin 35 de ani.
Or, întrucît cununia de argint se serbează la 25 de ani de căsnicie, este practic imposibil ca tu să le poți trimite acum o scrisoare de felicitare.
Cununia lor de argint s-a oficiat cu 10 ani în urmă, cînd tu aveai doar...3 ani.
Singura soluție posibilă ar fi aceea ca tu să fii un copil ultra precoce și să fi știut la vîrsta de 3 ani ( în urmă cu 10 ani) să scrii și să citești.
Dar nici asta nu se poate, pentru că ție abia acum ți s-a dat această temă.
Și atunci, ori profesoara ta e proastă de bubuioe ori tema este o capcană și v-a pus pe voi să gîndiți exact la ce ți-am spus eu în cele de mai sus.
Mă mir însă că toți ceilalți care ți-au răspuns nu au gîndit și la acest lucru.

| Tynnna a răspuns:

Nunta de argint este acel eveniment ce are loc cu ocazia implinirii a 25 de ani de la casatorie. La implinirea a 50 de ani de la casatorie se face nunta de aur. happy

| AdaLeo a răspuns:

Nunta de argint e aniversarea de la 25 de ani de la casnicie (Casatorie, nunta), iar de la 50 se numeste nunta de aurhappy

| MadiLincik a răspuns:

Nunta de argint- 25 de ani de la casatorie...happy sper ca te-am ajutat
Funda te rooooooooooog!

| DragonsEPIC a răspuns:

Nunta de argint inseamna cand isi refac nunta (dor o petrecere la sala cu lautari si cum se facea pe vremea lor) pentru distractie
Funda?

| MIkihellaA explică:

si cateva idei despre ce sa scriu cum ar fi gen : dragi bunici va felicit... cu ocazia... ma bucur ff mult pentru voi etc. va rog