opusuu nu e acelasi cu inversul opusul lui 4 sa zicem e -4 si inversul lui 4 e 1 supra 4 funda?
Depinde sunte trei posibilitati:
opusul in functie de semn: 14 = -14
opusul in functie de ordinea cifrelor: 21=12
opusul in functie de fractie: 7 = 1/7
opusul fractiilor: 3/5 = 5/3
ideea este sa inversezi locul, oridnea sau semnul sper ca ai inteles
P. S. am vazut ca sunt deja 18 raspunsuri, sa stiti nu am copiat pe nimeni, am scris din propriile cunostinte
Uite 2 exemple: daca e 5, atunci opusul sau este -5(minus 5)
daca e minus 6, atunci opusul este 6
Mai pe scurt, este acelasi numar, doar ca semnul din fata variaza. Daca e minus, atunci e plus(plusul nu trebuie tot timpul sa-l pui), daca e plus, atunci e minus
Opusul unui nr inseamna inversul lui. Ex:3 opusul-3, sper ca am fost de ajutor
Inseamna acelasi numar, dar cu - sau + in fata. Ex: opusul lui 2 e -2, iar opusul lui 1982 e -1982
Daca numarul are in fata semnul + [plus], se transforma in - [minus], iar daca numarul are in fata semnul -[minus], se trasforma in + [plus].
Pai de exemplu daca ai numarul -5, opusul sau este +5 adica 5. Daca ai numarul 5 opusul sau este -5. Se refera la semnele lor.
De exemplu opusul numarului 8 este numarul -8, adica sa fie situat pe axa la aceeasi diferenta, unde este -8 in stanga, iar 8 in dreapta la distanta egala de 0.
A raspuns cineva cu 23 ma rog, nu este asa, noi am facut la scoala upusul nr, ceea ce ai zis tu este inversul numarului.
Opusul unui numar este numarul inmultit cu -1
De ex: Opusul lui x = x • (-1) = -x
Opusul lui -x = -x • (-1) = x
Gandeste-te la axa numerelor.
In stanga lui zero avem numerele cu minus iar in dreapta cele pozitive.
Daca luam un numar din dreapta... de exemplu 2, opusul lui va fi in stanga si va fi minus 2
pentru 1 opusul este minus 1
pentre 5 opeusul este minus 5
pentru numerele cu minus e la fel
opusul lui minus 2 este 2 si asa mai departe
zero nu are opus
sper ca ai inteles. Bafta!
Opusul unui numar este acel numar cu semn schimbat.
Ex: Opusul lui 2 este -2.
Opusul lui -352 este 352.
Sper ca te-am ajutat:*:*. Funda pls:*.
La mate nu? iti dau 2 exemple, opusul lu 5 e -5 opusul lui -7 e 7 deci inaintea numarului pui - sau daca are " - " pui numarul fara el... sper ca ai inteles! fundita?
Am citit cateva dintre raspunsuri si din cate stiu eu opusul lui a este -a, iar inversul lui a este 1/a sau a la puterea -1.
anonim_4396 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: