Prin aceasta personificare autorul vrea sa ne transmita ca iarna s-a terminat.Zapada disparare in lumina soarelui ce aduce din nou caldura.
Personificarea este figura de stil prin care se atribuie insusiri, actiuni umane obiectelor, animalelor, fenomenelor ale naturii etc.In propozitia 'prin rapi adanci zapada de soare se ascunde^^ personificarea este ''zapada se ascunde''
Personificare înseamnă să-i dai unui obiect sau unui animal sau unei plante însuşiri omeneşti:să poată vorbi pe limba noastră să meargă biped(dacă nu poate). etc. În acest caz personifică zăpada facînd-o să se poată ascundă de soare şi ne arată că iarna e pe sfîrşite sau primăvara începe.
Eu nu stiu draga DeDe pentru ca si eu il c autam dar oricum am aflat si eu raspunsul
Personificarea este o figura de stil prin care li se atribuie lururilor, animalelor sau fenomenelor din natura insusiri omenesti(ex:norii pling; soarele ride; stelele clipesc; vintul alearga; salcile triste). PERSONIFICAREA ESTE FOLOSITA, IN SPECIAL, IN CREATIA FOCLORICA, IN FABULE SI IN POEZIA LIRICA.