Am gresit!
Ph alcalin(bazic)- e concentratia bazica din corpul uman.
Acidul arde iar baza (partea alcalină din discuţie) stinge acidul, adica îl neutralizează. Principiile astea de la ora de chimie se aplică si in organismului nostru, care poate fi acid sau poate fi alcalin. Ce mâncăm şi ce bem influenţează în mare măsură chimia asta a noastră.
Daca beau otet, inseamna ca voi avea corp acid?
Nu, aciditatea nu se datorează consumului de alimente acide (oțet, citrice, etc.), așa cum te-ai aștepta, ci consumului alimentelor care se descompun ele însele în acizi. Acestea sunt în principal proteinele și cerealele (în special cele rafinate). Astfel, alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi nesănătoase și de proteine de origine animală cresc aciditatea in corp şi se consideră că ele solicită mai mult organismul pentru a o neutraliza. În plus, stresul şi afecțiunile inflamatorii participă şi ele la lecţia asta de chimie.
Deci, ce se intampla cu un organism acid?
Oamenii de știință au constatat că celulele tumorale au un grad de aciditate mai mare decât celulele normale ale corpului, deci, iată! Conform unui alt studiu asupra legăturii dintre aciditate și cancer, o idee bună ar fi să consumăm cât mai multe alimente alcaline - fructe și legume - pentru a echilibra sau neutraliza acizii din proteinele și cerealele consumate. În plus, ar fi bine să reducem consumul de cereale rafinate, de carne roșie, zahăr, alcool, cafea și alimente procesate. Conform aceluiași studiu, alimentele alcaline modifică ușor pH-ul corpului, însă chiar și o modificare minoră a acestuia are un impact (chiar și indirect) asupra riscului de cancer. Şi dacă iti faci griji în privinţa cantităţii de proteine necesare într-o zi, afla că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat-o la 60 de grame.
Am descoperit un alt studiu recent, foarte interesant, care arată că ar trebui să căutăm şi să bem apă alcalină. Consumul de apa cu aciditate mai mare (nu, nu cea din bateria maşinii), spune studiul, ar stimula dezvoltarea bacteriilor „rele" din intestine și ar conduce la un risc crescut de boli inflamatorii ale intestinului, obezitate, diabet și cancer colorectal.
Corpul isi poate regla singur pH-ul, cu exceptia momentelor cand un organ, cum ar fi rinichi-ul nu mai functioneaza.
Am sarit pe langa dar sper ca ai prins ideea.
Funda? :3
Daca-ti modifici pH-ul sangelui ajungi la spital sau la morga.
E pH-ul intre 7 si 14 (mai mare de 7). pH-ul acid e mai mic de 7 (1-7). pH neutru e in jurul valorii 7.
Pe scurt- Ph inseamna potential de hidrogen si reprezinta aciditatea unei substante.
Lung- PH este prescurtarea de la "pondus hydrogenii". Notiunea a fost introdusa de catre omul de stiinta danez S.P.L. Sorensen, in anul 1909, pentru a exprima concentratii mici de ioni de hidrogen si a fost definita ca logaritmul zecimal cu semn schimbat al concentratiei ionilor de hidrogen.
Majoritatea reactiilor chimice si biologice sunt insa guvernate de activitatea ionior de hidrogen si din acest motiv definitia pH-ului s-a modificat:
Acesta definitie este in stransa legatura cu definitia operationala a pH-ului, care se exprima in mod curent prin folosirea unui electrod normal de hidrogen si a solutiilor tampon standardizate, conform recomandarilor IUPAC.
Oh, si acizii se pot neutraliza cu bazele.
PH-ul (potențialul de hidrogen) reprezintă logaritmul zecimal cu semn schimbat al concentrației ionilor de hidrogen dintr-o soluție, indicând caracterul acid sau bazic al acesteia. Prin noțiunea de pH se exprimă cantitativ aciditatea (sau bazicitatea) unei substanțe, pe baza concentrației ionilor numiți hidroniu H3O+. Pentru soluțiile foarte diluate se consideră că pH-ul nu mai este egal cu concentrația hidroniului, ci cu concentrația molară a soluției.
walika6699 întreabă: