Uita-te intr-un DEX: POCAIT = Care se căiește/ Adept al unei secte creștine apărute în Ungaria în jurul anului 1825, care consideră pocăința mai presus de orice virtute; p. gener. adept al unor secte religioase creștine, sectant.
Sunt acele persoane care tin mai mult la religie, de obicei de alta religie, nu ortodoxa.Care nu fumeaza, nu beau alcool, asculta mai mult muzica crestina, merg des la biserica etc
POCĂÍT, -Ă, pocăiți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se căiește. 2. S. m. și f. Adept al unei secte creștine apărute în Ungaria în jurul anului 1825, care consideră pocăința mai presus de orice virtute; p. gener. adept al unor secte religioase creștine, sectant. – V. pocăi.
Un om care se caieste...Adept al unei secte creștine apărute în Ungaria în jurul anului 1825, care consideră pocăința mai presus de orice virtute; adept al unor secte religioase creștine, sectant(cred, asa am gasit in dexul online)
A regreta un fapt... de regula se foloseste in domeniul religios ( a se pocai inseamna a se cai, a regreta un pacat )
Pai cuvantul e provenit din limba greaca. E folosit de multe ori si in biblia ortodoxa. In traducere inseamna schimbarea mintii. In credinta probabil ca se refera la a merge pe calea domnului, sau bullshituri de genul.
Bunicii mei de pe tata sunt pocaiti, si cand au fost mai tineri s-au cait pentru pacatele lor, au fost spalati, ca si cum ar fi din nou botezati. Ma rog, am fost si eu in biserica la ei(ei o numesc adunare slujba) si e destul de interesant. Nu sunt preoti ci cativa oameni citesc din Biblie, vorbesc, si toti pocaitii canta niste cantece din carti despre Dumnezeu la un moment dat. Pocaitii nu au voie sa poarte cercei si multe bijuterii, iar femeile trebuie sa poarte batic, ceea ce nu prea este respectat in afara bisericii, ci doar inauntru.
Paul_atom... daca vreti mai multe informatii despre pocaiti din pct meu de vedere(sunt pocait)dar nu o sa va tin predici cum poate unii dintre voi sunteti obisnuiti cu colegii de clasa... o sa av arat cum sunt eu.
un exemplu:port bratari, ascult rock, imi plac fetele cu fusta mini
nu sunt cam ca ceilalti pocaiti
Isvziwbdj întreabă: