Inseamna ca atunci cand scrii la calculator folosesti un program pentru a pune caciula la î.â, ă sau virgula la ș, ț. Sper ca te-em ajutat.Pa!
Daca nu stii ce insemna un cuvant, cauta-l in dex:
http://dexonline.ro/definitie/diacritic
iar acum poate iti dai singura seama ce inseamna sa scrii cu diacritice!
Prietenas, ti-as recomanda sa mai treci pe la scoala! Fii atent aici ce chestie, desi am scris cu litere mici am folosit diacritice. CE MINUNATIE MAI E SI ASTA. Ia sa te vad le recunosti?
Sa scrii cu diacritice de exemplu...Ș...Ț, diacriticele sunt semne care se pun deasupara sau dedesubtul unei litere pentru a indica o anumita pronuntie a literei
Un semn diacritic este un semn tipografic adăugat la o literă pentru a indica o diferență în pronunție sau pentru a deosebi sensurile a două cuvinte altfel scrise identic. Semnele diacritice se plasează de obicei deasupra sau dedesubtul unei litere, dar sunt posibile și alte poziții. Termenul derivă din limba greacă, unde διaκριτικός (diakratikos) înseamnă „care distinge".
Sper ca te-am ajutat!
Spre exemplu, in loc sa scrii maine sa scrii mâine, in loc de inot sa scrii înot, in loc de scoala sa scrii școală ..sa pui caciulitele si virgulele la litere