| bobo37 a întrebat:

Ce inseamna void, cin chair? in c++

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Void, referindu-te mai degraba la antetul unei functii (''numele'' subprogramului) - void se foloseste in antetul unei functii fara parametri. Asadar, in loc sa precizezi ce tip de variabila returneaza : int[intreg], float[real], etc. tu scrii void, drept urmare poate avea ca variaila orice tip.

Cin se foloseste cand dai comanda de a introduce ceva. De exemplu scrii :
int a;
cout > a;

In program iti va afisa "introdu numarul", dupa care iti va permite tie, ca si utilizator al programului sa introduci efectiv un numar, insa real, pentru ca am declarat pe a ca fiind real.

Practic cu instructiunea cin se face citirea de la tastatura - pentru ca tu introduci variabila, iar programul o receptioneaza - o ''citeste'' putem spune.

Iti recomand sa iti cumperi Manualul "Informatica pentru liceu si bacalaureat- profilele Mate-Info ne-intensiv si Stiintele naturii - Clasele a IX-a si s X-a" - Varianta C++ - Editura : Clectia Donaris. Aici iti explica tot, si are 2 clase intr-un singur manual, ai si exemple si tot ce doresti. Daca esti la intensiv, cauti "Informatica pentru liceu si bacalaureat- Clasele a IX-a si s X-a intensiv, varianta C++"
Costa 30 de lei si contine exemple si explicatii si tot ce doresti. Pentru claa a XI-a este doar un manual, nu are incorporate doua manuale pentru 2 clase.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Void inseamna nimic, sau mai tehnic niciun tip de data

cin este este un obiect al clasei istream si reprezinta streamul standardizat de input

chair nu exista, exista char si este un tip de date care poate retine un caracter reprezentat pe maxim 8 biti

| Radu284 a răspuns:

Void ca tip de date se refera la un string in care ai date mixte (int, char, float, double, whatever) in care iti faci tu managementul lor cum vrei. Aritmetica de pointeri nu functioneaza (cel putin nu cu rezultate predictibile) pe tipuri void.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite, am gasit aici explicatii pentru a pune baza in programare C++ >> http://www.runceanu.ro/adrian/wp-content/cursuri/S2progr2012/curs5-PC2.pdf