E o intrebare buna, intr-adevar, dar a mai fost pusa:p
http://www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/ce-este-viata-2/
Starea normala a omului, este de sanatate, fericire, bunastare si sa traiasca in buna intelegere cu toti, sa ajute, sa dea si altora din preaplinul lui si toate astea dupa principiul; mai fericit cel ce da, decat cel ce primeste.si asa; dar din dar se face raiul.ca am facut noi invers, poate e vina celui ce ne-a indemnat sa facem asa si noi l-am ascultat.
1. Pentru a trece de selectia naturala nu trebuie sa fii cel mai puternic, ci adaptat. Nu neaparat cel mai puternic spermatozoid fecundeaza, ci cel suficient de puternic aflat la locul potrivit.
2. Esecurile si suferinta au rolul de a te ajuta in evolutia ta, prin conditionare si indicii.
3. Toti oamenii cauta in esenta sa fie iubiti si sa iubeasca.
Ia aceste trei fapte si combina-le, alaturi de impactul emotional nici nu e de mirare ca suntem asa derutati.
Viata nu este usoara, putem sa avem noroc si sa ne transformam visele in realitate doar daca avem capul pe umeri si suntem dispusi sa muncim, daca am putea sa ne incepem fiecare dimineata cu dorinta de a ajunge mai departe in ziua urmatoare. Cu cat acceptam mai usor ca putem avea parte de esecuri cu atat vom devenii mai creativi, nu vom sti niciodata daca ideile noastre vor functiona insa putem fi siguri ca daca nu incercam nu vom avea rezultate. Putem sa avem succes sau sa invatam o lectie importanta de viata.Cunoasterea vine din experientele pe care le avem din viata, putem discuta de multe ori despre un lucru insa prin comunicare putem doar sa formam o intelegere filosofica asupra acestuia. Nu poti schimba trecutul, nu poti schimba ce s-a intamplat in trecut in viata ta, insa poti invata din intamplarile care au avut un impact major asupra ta, fie ca este el pozitiv sau chiar negativ. Nimeni nu se poate intoarce in trecut pentru a avea parte de un nou inceput, insa fiecare dintre noi poate incepe astazi o noua poveste ce va avea finalul dorit. "Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trista, pentru ca nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tau." JOSE GARCIA MARQUEZ