| CatGirl a întrebat:

Ce intelegeti prin: "a trata omul intotdeauna ca scop si niciodata ca mijloc"?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tratezi un om ca scop, adica in limitele umanului.Ca mijloc inseamna sa-l manipulezi cea ce nu prea mai e uman.

10 răspunsuri:
| lora_9285 a răspuns:

Adica, foloseste-te de om doar pentru ati atinge scopurile. Dar, niciodate nu te baza pe el daca ai capacitatea proprie. Descurca-te singur iar daca nu poti, folosestete de el.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Adica sa nu fie tratat ca o carpa, folosit...

| hândel a răspuns:

Concluzia, nu te folosi de om ca mijloc sa atingi un scop, ci foloseste scopul ca mijloc pentru. a lupta sa-l atingi. Ceva de genu', nu te folosi de om sa ajungi unde este, ci ia-l ca exemplu sa ajungi unde este. Parerea mea!winking

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A trata omul intotdeauna ca scop si niciodata ca mijloc inseamna a declara omul ca scop suprem, ceea ce nu se poate intr'o societate. Corect este " a se folosi intotdeauna natura umana ca scop, niciodata doar ca mijloc"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exact ce a zis anonim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adica nu te folosi pentru a-l injosi ci doar i-a ca exemplu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciudat intrebarea asta o am si eu pe cartea de cultura civica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa tratezi omul ca mijloc ar insemna ca cetatile sufletului tau sunt pline de nedreptate, pentru ca nu faci nimic altceva decit sa vezi omul dat ca pe un lucru, care te-ar ajuta sa-ti usurezi viata si sa-ti atingi interesele, ceea ce priveste sa-l tratezi pe om ca scop, ar putea fi asemuit cu "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti", adica insasi noi ne avem drept scop pe noi insune, scopul de a ne cunoaste, si trebuie sa tratezi toti oamenii pe o pozitie de egalitate fata de tine, caci si ei sunt dotati cu ratiune ca si noi.

| kittylovelycat a răspuns:

La civica?