| Whateverrr a întrebat:

Ce intelegeti prin "orientare tematica", la primul reper de la subiectul 3? Ca stiu ca tema e alt reper, deci inseamna ca e altceva decat tema.

Răspuns Câştigător
| LPCTSTR a răspuns:

Orientare tematica = semi-curent.
Cel mai bun exemplu este pasoptismul care apartine romantismului, pasoptismul nu a ajuns sa fie manifestat la rang de romantism, dar a acaparat o portiune cat sa nu fie stearsa orientarea pasoptista, care parca cerea mai multe decat romantismul. Cam de asta zic eu ca poti clasifica perioada aia drept "orientare tematica".

4 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

La subiectul 3 orientarea tematica intra in curent si perioada si trebuie sa o scrii la inceput, iar curentul inspira tema, nu invers, deci nu poti folosi tema sa justifici curentul... daca asta intrebai.

| Whateverrr explică (pentru LPCTSTR):

Intrebam ce inseamna orientare tematica

| LPCTSTR a răspuns (pentru Whateverrr):

Curent, inseamna curent, perioada de influenta literara: umanism, romantism, clasicism, realism, simbolism, modernism, etc.

| Whateverrr explică (pentru LPCTSTR):

Păi alea știu și eu

| LPCTSTR a răspuns (pentru Whateverrr):

Orientare tematica = semi-curent.
Cel mai bun exemplu este pasoptismul care apartine romantismului, pasoptismul nu a ajuns sa fie manifestat la rang de romantism, dar a acaparat o portiune cat sa nu fie stearsa orientarea pasoptista, care parca cerea mai multe decat romantismul. Cam de asta zic eu ca poti clasifica perioada aia drept "orientare tematica".