Bazele chimiei anorganice. Despre tabelul elementelor si ce inseamna un element(subs), pincipalele clase de subsante, si cateva reactii cred, in a 8 o sa ai mai multe reactii, si calcul de probleme. Daca scoala este dotata cu laborator complet, ai sa vezi(si eventul ai sa le si faci) si cateva reactii, testarea clasei elementelor. daca prinzi bine de la inceput, si incerci sa gasesti exemplu din viata de zi cu zi pentru fiecare lucru, este o materia frumoasa.
Bafta
Nu vreau sa te sperii, dar din cate stiu clasa a 7-a e cea mai grea dintre cele de gimnaziu.
Tabelul lui Mendelev, si sa inveti cateva categorii de subs: baze, acizi, saruri, acizi.Bafta
Lecţiile facute de mine:Norme de protectie a muncii in lab. de chimie,Ustensile de laborator,Materie+corp+substanta+material,proprietati fizice si chimice ale substantelor,amestecuri omogene si eterogene,Separarea substantelor din amestecuri,Concentratia solutiilor,concentratia in procente de masa,probleme in concentratia procentuala,atomul,structura atomului,element chimic,invelisul electronic al atomului,sistemul periodic al elementelor,valenta,ioni,formule chimice,stabilirea formulelelor chimice,stabilirea formulelelor chimice la compusii termali,masa molara,determinarea compozitiei procentuale de masa a unei substante,calcule chimice pe baza formulelor chimice,clasificarea reactiilor chimice, reactia de descompunere, reactia de inlocuire, reactiile de schimb, clasificarea reactiilor chimice. Şi cam atat
Din cate imi aduc aminte inveti la inceput obiectele ce se afla intr-un laborator de chimie( eprubete, pahare speciale etc) si apoi incepi sa inveti denumirile si simbolurile elementelor din sistemul periodic.