Eu incerc sa invat japoneza. La ce nivel am ajuns? Paaaai....nu prea stiu la ce nivel sa spun ca am ajuns, din moment ce am inceput sa o invat de foarte putin timp, o invat singur, nu cu un profesor, si este destul de grea, mai ales ca nu am si destul timp ca sa ma dedic in totalitate, iar peste 2 saptamani o sa incep facultatea, si atunci o sa am si mai putin timp.
Stiu cateva chestii de baza, cum ar fi sa salut pe cineva, sa ma prezint, sa multumesc, si mai stiu cateva cuvinte si fraze diferite, stiu sa numar pana la 99, stiu, puteam sa spun 100, dar stiu decat pana la 99 , si mai stiu asa, cateva chestii elementare si de baza, dar vreau sa pot sa o vorbesc fluent, si nu o sa ma las pana cand nu o sa imi ating scopul.
Tu ce limba inveti, si la ce nivel ai ajuns?
Eu am invatat limba engleza doar din filme atat, eu tot invat limba germana, 3 ani tot invat germana,am incercat cu cursuri eurocor audio o mare pierdere de timp nu s-a prins nimic de mine decat cateva cuvinte,am incercat sa vad filme in germana fara subtitrare ca asa scriau ca cica asa poti invata zero doar frustrare, de anl asta invat adjective cele mai importante,verbe, adverbe,substantive,de o luna citesc ziare germane prin google translate, limba germana e mult mai grea ca engleza,der,die,das la fiecare substantiv,cuvinte lungi, eu credeam ca ma va ajuta engleza dar nu m-a ajutat mai mult ma incurcat, am incercat si un curs a fost un dezastru total proasta aia facea misto de limba germana, uni la sf de curv nu stiau nici sa se prezinte in lb germana, in Germania sunt si dilacte care nu sunt ca aia gramaticala
Si eu stiu limba engleza foarte bine, dar ai spus in intrebare ce limbi invatam in afara de engleza, asa ca nu am mai mentionat-o. Eu pot sa traduc anumite cuvinte si fraze din japoneza in engleza, ca asa am invatat-o de la inceput, imi e mai greu sa le traduc din japoneza in romana. Am invatat limba japoneza din animeuri, care aveau subtitrare in engleza, de aceea imi e mai usor sa traduc din japoneza in engleza, nu in romana.
Pronuntarea sa nu uiti de ia, https://www.quora.com/How-do-I-quickly-and-efficiently-learn-a-new-language
Eu am învățat germana inca din generala, bănuiesc ca sunt la nivelul B2. Si in liceu am făcut spaniola (B1 cred ca e nivelul actual) si mai stiu si ceva maghiara, adică... am prins de la familie/ vecini/ voluntariat. Daca stai intr-un loc cu mai multi maghiari se prinde de tine fara sa vrei. (Inclusiv înjurăturile )
Iar acum metodele pe care le-am folosit nu sunt prea academice, daca nu includem germana. Spaniola am învățat si din filme iar maghiară "de pe strada" sa zic așa.
De 5 ani fac franceza la scoala si am ajuns sa stiu notiuni de gramatica si sa inteleg sensul unei fraze cand o citesc, dar nu ma pricep la vocabular sau la traducere cuvant cu cuvant.Tot de 5 ani fac meditatii la germana si stiu un pic mai bine decat franceza, am vocabularul mai extins.
Recomand https://www.quora.com/How-do-I-quickly-and-efficiently-learn-a-new-language
Gamingx61 întreabă: