Citești cum scrii, gramatica similara, înrudita cu a noastra, fără dubii italiana.
Engleza e o adevărată bătaie de cap.
Cheers
Mizez pe engleza pentru ca:
-social media-ul e imbulzit de englezisme si de tendinte americane (post, like, trend, account, share) astea toate vin din engleza
-o groaza de neologisme vin din engleza
-societatea ne obisnuieste in mod inconstient cu aceasta limba prin: reclame, internet, panouri publicitare, domenii cum ar fi turism si informatica
-are o gramatica foarte usoara comparativ cu a noastra
-exista mai multe aplicatii, carti si filme in engleza cu care se poate lucra si invata decat in italiana
Italiana pentru ca e similara cu romana, ai planuri sa te muti in Anglia sau Italia?
Eu, spre exemplu, am invatat engleza la 11 ani fara sa vreau, de pe internet, doar uitandu-ma la celebritatile mele americane preferate in timpul unor interviuri.
De asemenea, m-am uitat si pe Netflix la seriale ale copilariei doar in engleza.
Ce nu stiam imi notam si pe urma aflam.
Am cautat si gramatica (mai intai present simple, present continuous, present perfect si tot asa).
Dar internetul a fost principalul factor.
Amice, vorbesc ambele limbi. Italiana la perfecție, si engleza știu destul de bine, dar nu la nivelul italianei. Ar fi ok engleza, cu timpii o mai bolmojesti, dar fonetica te ucide. Deși înțeleg tot ce citesc, am descoperit ca engleza reala, cea vorbita în Anglia, aia urbana, slang, care o auzi zi de zi e total altceva, o discuție între doi neaosi e chineza pura, nu intelegi o iota. Care ai fost prin Anglia știi la ce ma refer. Ce ai prins tu uitandu-te la,, Friends'' care, apropo, e americana, ce auzi acolo n-are nici o treaba cu engleza.
Mergi pe italiana, in mai puțin de doi ani ajungi nivelul conversațional.
Cheers
Bună.
Cu siguranță, aș spune italiana! ( se aseamănă cu spaniola, limbă pe care, personal am învățat-o în clasa a 5 a, singură, din telenovele ).
Scrii cum se citește sau citești cum scrii , gramatică simplă și similară, ușor de reținut, limbă latină, deci asemănătoare cu romana.
Și engleza o poți învăța fără ajutor, dar e mai complicat și va dura mai mult dacă nu ai un profesor (eu cunosc bine engleza și aș dori să învăț de una singură, în ordine : coreeana, italiana și japoneza ).
Tehnic amandoua, practin niciuna. Depende pentru ce vrei sa inveti. Fonetica, accentul si tonalitatea se invata cu cineva care vorbeate italiana/engleza nativ. Dintre cele doua italiana este super usoara pentru ca este limba latina (la fel ca limba romana). Engleza este limba germanica deci un pic mai greu
SweetGirl1303 întreabă: