Mai vorbita este spaniola, dar cred ca momentan mai utila este franceza. Oricum, daca la facultate intri prima oara in contact cu ea, aproape nu conteaza ce limba iti alegi, fiindca va fi foarte greu sa o inveti la perfectie.
Engleza deja nu mai este considerata o limba straina, cunoasterea ei este obligatorie pentru orice persoana cu studii superioare reale care depune o munca inalt calificata.
Legat de franceza si spaniola, eu cred ca sunt cerute amandoua pe piata, mai mult franceza, dar, in acelasi timp, sunt mai putini cunoscatori buni de spaniola. Insa ca sa ai loc pe piata cu una din aceste limbi trebuie sa o cunosti la perfectie, fiindca cunoscatori buni sunt destui.
Gabis, au fost nist exprimari nefericite si multumesc ca mi-ai atras atentia. In ambele raspunsuri vroiam sa spun ca e nevoie de cunoscatori foarte buni, care stiu limba la perfectie, din care nu sunt prea multi, pe cand cunoscatori medii sunt destui.
Sa nu crezi ca e saturata tara de traducatori buni de spaniola. Eu am cautat unul cu lumanarea acum vreun an pentru niste texte de dificultate foarte mare si nu am gasit nici macar unul decent desi eram dispusa sa platesc foarte bine.
Eu te sfatuiesc sa alegi franceza... e adevarat. spaniola e mai usoara si stiu sa vorbesc.in schimb la franceza nu ma prea descurc. dar incerc sa invat.ca e mult mai vorbita decat spaniola...si cu siguranta mai importanta...succes
Cea mai "ceruta", cea mai "de viitor", cea mai "utila" este franceza!
dar este mult mai placuta si usor de invatat spaniola!
eu de exemplu, am avut ocazia sa "lucrez"cu amandoua limbi straine, dar mult mai usor de pronuntat ...si mai ales de scris si citit e spaniola!
tu alege, ce vrei... dar parerea mea este sa alegi SPANIOLA!
Eu zic spaniola...pentru ca i mult mai usoara decat franceza
dar tu trebuie sa alegi... ce intelegi mai bine... ce ti place
Franceza este a 2-a lb de circulatie in lume. mie sincer imi pare rau ca nu stiu o boaba franceza. daca as puetea da timpul inapoi.as invata franceza de 10x mai mult chiar.decat engleza.
Insa ramana la latitudinea ta
Poi banuesc ca spaniola inca nu se stie cica si franceza dar alege ce iti place importat este sa stii din toate cate un pic :* mai rau este sa nu sti deloc.
bafta!
Buna, pai eu stiu ca franceza e a-2-a limba de circulatie internationala vb dupa engleza in schimb spaniola mie mi se pare mai usoara . Depinde si de ce iti place mai mult
Ar fi de preferat sa le iei pe amandoua mai ales ca sunt limbi inrudite iar pentru noi romanii, nu sunt limbi deosebit de grele.
Este dificil de spus care dintre ele este mai cautata. Personal as spune ca Franceza pare inca sa se impuna mai mult dar nu este sigur. Ceea ce spun este un punct de vedere personal, tu trebuie sa decizi. Iti doresc succes.
Pemtru "brigaela" care a scris: "Legat de franceza si spaniola, eu cred ca sunt cerute amandoua pe piata, mai mult franceza, dar, in acelasi timp, sunt mai putini cunoscatori buni de spaniola. Insa ca sa ai loc pe piata cu una din aceste limbi trebuie sa o cunosti la perfectie, fiindca cunoscatori buni sunt destui".
Intrebarea mea este: sunt sau nu sunt cunoscatori buni ai celor doua limbi? Mai intai, ne spui ca nu sunt. Dupa cateva vorbe, ne spui ca sunt si inca destui. Cum sa consideram raspunsul tau: stupid sau amuzant?
Ca o observatie in ce priveste alegerea limbii spaniole: dat fiind faptul ca dupa 1989 in jurul a doua milioane de romani au mers in Spania, foarte multi impreuna cu familiile(decii si cu copiii lor) vorbitori roamni de limba spaniola(la modul perfect chiar pentru ca foarte multi copii au invatat ani de zile in scolile din spania) sunt cu duiumul. Atata in Romania cat si in spania, cunoscatori ai celor doua limbi sunt aproape la saturatie. Incomparabil mai putini vorbitori de limba franceza sunt, fata de cei de limba spaniola.
In locul tau as alege franceza ea probabil va fi la cautare, datorita ca este o tara in dezvoltare, in care are foarte dezvoltat turismul.