Matematica superioara n-are ce cauta in liceu! O formula de gradul doi n-am folosit in viata mea. Cine vrea sa o invete sa mearga la facultate. La fel cu chimia. Formule de care nu te lovesti nici macar o data in viata daca nu esti profesor sau chimist. Ași introduce: educatie de tot felul (sexuala, cetateneasca, financiara, etc), circulatie, mai mult sport.
De acord, as scoate din lectii, as lasa unele materii la un nivel de simpla cultura generala, pentru ca s-a ajuns prea sus.
Ce studiau bunicii nostri in facultate, acum a ajuns in liceu sau chiar prin gimnaziu.
In plus, as umbla la sistemul de notare; in prezent se puncteaza doar memoria, ceea ce este insuficient pentru a activa in vreun domeniu. Exista elevi de nota 10 care nu inteleg nimic din ceea ce "invata".
Intr-adevar dar pe vremea bunicilor noștri nu existau calculatoare, nu se prea construiau blocuri, abia începuse industrializarea! De asta nu aveau matematica, fizica și chimie atât de avansata!
Eu zic ca se tinea cont de capacitatea unui copil de a intelege lucruri (nu de a memora in gol).
In viata de adult ai timp sa aprofundezi subiectele care te intereseaza, ai timp sa iti dezvolti vocatia.
Scoala incearca sa toarne pe gat foarte multa informatie rece, din prea multe domenii, simultan. Mi se pare bine dpdv al culturii generale cu care va ramane copilul, dar nu sa il pui sa stea drept ca un soldat, si sa recite formule avansate ce tin de curentul electric, un copil ce va deveni un istoric, de exemplu. E ok sa vada cum se fac alea, dar nu sa-l faci de rusine ca nu le stapaneste, si nu are memorate toate formulele la perfectie.
Latină CLAR umple spatiul degeaba, eventual ca opțională!
Desen si muzica la fel ca opționale pentru cine ARE TALENT! AS Adauga la clasele 7 si 8 obligatoriu!
Educatie financiară, Marketing, planificarea carierei, prim ajutor medical *( macar clasa a-8-a ), macar 20 ore de înot ca sunt multi copii care se îneacă aiurea prin lacuri sau bălți in vacanțele de vara!
Lipicii întreabă:
anaadiaconu întreabă: