Scoala te pregateste pentru mai multe domenii si in primul rand iti da cultura generala.
Ca sa te pregateasca intr-un singur domeniu atunci ar trebui sa stii inca din anul 1 de scoala ce o sa faci in viata...si asta nu face nimeni.
Asa ca inveti materii mai mult sau mai putin folositoare pentru a te pregati in mai multe domenii pe viitor.
Asa ca in primii 8 ani inveti notiuni generale, in liceu incepi sa prinzi o idee despre ce vrei sa faci in viata si dai la un anumit profil *mate-info, agricol, filologie...etc *
Si abia apoi, la facultate incepi sa inveti materii axate strict pe domeniul profesional pe care crezi ca o sa il urmezi in viata.
Fiecare ramane cu ce vrea din scoala..si aplica asta la viitoarea meserie.
Este bine sa cunosti din toate domeniile cate ceva asa pentru cultura ta generala si de ce nu, pentru a purta discutii si a te integra mai bine in colectiv.
As construi locuinte si cantine pentru copiii strazii si nu numai. Si pentru cei care nu au un acoperis deasupra capului.
Tehnologie,economie.Orice materie scolara este esentiala, dar nu neaparat obligatorie.Doar asa, pentru cultura ta generala.
Oricum, materiile nu-l ajuta, dar ii deschide orizonturile pentru o meserie.
Desi la un interviu te ajuta materile invatate?
E bine sa ai in CV orice este necesar sau suplimentar pentru meseria respectiva.De exemplu, limbile sunt necesare in multe activitati economice(limba engleza in special).
Engleza e esntiala de acord, chimia cum e?
Chimia? Este foarte importanta pentru medicina.
Multe materii pe care le studiezi în şcoală te învaţa chestii inutile pe care abia aştepţi să le uiţi.
Cel mai corect ar fi să îşi poată alege fiecare elev ce materii vrea să studieze (doar foarte puţine fiind obligatorii, cum este limba română).
Demeister întreabă:
usernameSg0 întreabă:
MelissaGreenEyes întreabă:
papucicu întreabă: