Buna! Eu sunt la filologie; am trecut intr-a X-a.
In clasa a IX-a am facut asa:
-4 ore de romana+ o ora de romana optional
-3 ore de engleza
-2 franceza
-2 ore de matematica(dintr-a X-a nu se mai face)
-2 ore de informatica
-2 ore de logica
-2 ore de fizica(usoara)
-1 ora chimie
-1 ora sport
-1 ora desen
-1 ora dirigentie
Se pune accent pe limba romana si pe limbile straine
E un profil frumos, mai ales daca dai acolo din pasiune si daca iti place sa citesti.
Bafta!
In primul rand la filologie se face multa romana, apoi latina. Si se pune mai mult accent si pe istorie, geografie, si stiintele sociale:logica a9-a; psihologie a 10-a etc.
Se face : Romana, engleza, Franceza/Germana, latina, istorie, doua obtionale, matematica ( o ora sau doua )
Se pune acent pe Romana si limbi straine
La filologie se pune accentul pe latina, se face multa franceza si romana daca esti la bilingv(romana-franceza)si cred ca se da si teza la franceza
Pai. filologia este stiinta limbilor, dupa cum ii spune si numele. Se fac 2 limbi straine ( care, depinde de liceu ) poti sa mai ai una si la optional, latina, romana... si in rest materii de profil uman in mare parte. Tezele se dau la romana, latina, o limba straina, geografie sau istorie. Se fac si ore de profil real in clasa a IX-a si a X-a, adica matematica, fizica, chimie, biologie. cate 2 ore pe saptamana maxim. dupa care in clasa a XI-a si a XII-a n-o sa le mai faci. Cate ore pe saptamana n-as putea sa-ti zic exact. oricum o sa fie in jur de 5-6 pe zi.