Nimic nu ne desparte de lumea ideala dat fiind faptul ca acesta isi are originea in forul nostru interior. Ba mai mult, cred ca una dintre cele mai puternice legaturi pe care le realizam de-a lungul timpului este intocmai aceea cu universul nostru ideal, pe care il alimentam constant cu noi aspiratii, dorinte, planuri.
Ghinionul consta in faptul ca lumea ideala si cea reala (daca-i putem spune asa) nu se vor suprapune/identifica aproape niciodata.
Trebuie sa stim sa ne balansam existenta intre cele doua planuri: interior (ideal) si exterior (concret).
Cat despre Romania, daca ar fi sa schimbam tot ce nu este in ordine in privinta ei ar insemna sa incepem cu spatiile verzi amplasate haotic de dragul semnificatiei gestului si sa terminam cu presedintele, proces care ar depasi chiar si limita de timp impusa de Apocalipsa (pe care nu o asociez cu 2012).
Nimic. Romania ca multe alte state sarace este terenul de joaca al statelor puternice din U. E. si spun asta pentru ca poti vedea cu ochi tai, ne obliga sa imprumutam bani de la ei, pentru ca ulterior sa devenim datori la ei, sa nu putem platii restantele, iar intr-un final cei de la care ne imprumutam sa vina sa isi recupereze banii, cum vor face asta? Prin privatizari masive, prin exploatarea resurselor noastre, care sunt aproape intacte dupa caderea comunismului, si prin exploatarea capacitatii populatie. Ce putem face, nimic! Suntem prea mici ca sa putem face ceva ca natiune, in schimb ca individ, iti poti lua familia, si sa te muti altundeva unde nivelul de trai este mult mai bun.
Eu am auzit mai demult ca Romania o sa aiba 70 de ani de ghinion pentru ca Ceausescu a fost omorat la varsta de 70 de ani. Bine, poate e doar o superstitie.
Am putea pune oameni talentati si devotati in parlament...am putea sa invatam oamenii care strica Romania sa fie un om adevarat! Am putea ajuta mediului si sa strangem gunoaiele...am putea sa nu mai aruncam gunoaie pe jos si multe altele mai putem sa facem!
Adi1987 întreabă: